Elan Schwartzenberg: Doresc continuarea emisiei sub actuala siglă

Elan Schwartzenberg, care, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti (CAB), a devenit proprietarul a 126 de mărci ale Realitatea, a declarat că doreşte continuarea emisiei Realitatea TV cu actuala siglă, precizând că, din ziua preluării acestei televiziuni, a avut doar probleme.

21 mai 2013, 14:49
Elan Schwartzenberg: Doresc continuarea emisiei sub actuala siglă

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis că 126 de mărci ale Realitatea sunt deţinute de societăţile E-Boutique KFT şi Win Win Business, controlate de Elan Schwartzenberg, însă Cozmin Guşă, acţionarul majoritar al Realitatea Media, spune că această decizie este „procedurală” şi „nu-şi va produce efectele”, potrivit Mediafax.

Citeşte şi CAB:126 de mărci ale Realitatea au fost preluate de Elan Schwartzenberg

Elan Schwartzenberg a declarat, că îşi doreşte continuarea emisiei Realitatea TV cu actuala siglă, precizând că nu şi-ar prea dori să revină în managementul televiziunii, având în vedere că, din ziua preluării ei, a avut doar probleme.

În ce mă priveşte, ştiu că am amenajat integral actualul sediu, am achitat un an salariile la zi, am plătit multe din datoriile acumulate înainte să preiau şi cred că am fost aproape neimplicat în politica redacţională, pe şleau libertate totală; mai mult, la momentul plecării mele am lăsat în cont suma de 1,7 M euro! Referitor la intenţiile mele, vă garantez că doresc continuarea emisiei sub actuala siglă dar nu cred că-mi doresc să revin în management, nu vreau partid, nu fac politică şi în general cosider că din ziua preluării am avut doar probleme directe şi indirecte din cauza acestui post pe care l-am tratat în naivitatea mea ca pe oricare afacere, el fiind de fapt un ghem de interese şi intrigi de nedesluşit de o minte normală… Mi-am propus ca la finalul acestei saga să spun povestea în mod public dar mă gândesc că implicaţiile pot fi mai grave decât un cutremur…„, a declarat Elan Schwartzenberg.

Referindu-se la afirmaţiile pe care le face Cozmin Guşă, Elan Schwartzenberg a spus că nu doreşte să polemizeze cu nimeni, precizând că avocatul Gheorghe Piperea a lămurit toate aspectele juridice. „Domnia sa şi toată echipa lui sunt singurii care înţeleg complexitatea acestui caz„, a spus Elan Schwartzenberg.

În prezent, asociatul majoritar al Realitatea Media SA este societatea Strategies Research Investments SRL (86,513817357%), ai cărei acţionari sunt Cozmin Guşă (50%) şi Maricel Păcuraru (50%)

Citeşte şi Scandal la Realitatea TV: Însărcinată, Oana Dobre dă în judecată televiziunea

Ceilalţi asociaţi ai Realitatea Media SA sunt: Sindicatul Naţional „Petrom-Energie” (5,423391979%), PSV Company SA (7,555789039%), SC Global Video Media SRL (0,507001207%), Florin Bercea (0,000000139%), care este şi administrator special al Realitatea Media SA, Eugen Gheorghe Luha (0,000000139%), Gheorghe Cristian Toroipan (0,000000139%).

Societatea Realitatea Media, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV, se află în insolvenţă din septembrie 2011. Administratorul judiciar al Realitatea Media este societatea Dinu Urse şi Asociaţii SPRL, după cum a declarat, Florin Bercea, prezent, pe 4 octombrie 2012, la şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului, în calitate de administrator special al Realitatea Media.