Elena Băsescu: Fac apel la Daciana Sârbu, convingeţi-vă soţul să păstreze „Cornul şi Laptele”

Eurodeputatul PDL Elena Băsescu face apel, într-un mesaj postat miercuri pe Twitter, către colega sa din Parlamentul European, Daciana Sârbu (PSD), să îl convingă pe soţul său, premierul Victor Ponta, să păstreze programul "Cornul şi laptele", scrie Mediafax.

20 mart. 2013, 20:07
Elena Băsescu: Fac apel la Daciana Sârbu, convingeţi-vă soţul să păstreze „Cornul şi Laptele”

Fac un apel la doamna Daciana Ponta: vă rog, convingeţi-vă soţul să păstreze programul «Cornul şi laptele»!!!„, afirmă Elena Băsescu în mesajul postat pe contul său de Twitter.

Ea mai adaugă că „nici când s-au luat măsurile de austeritate, Guvernul Boc nu a renunţat la el datorită faptului că există mulţi copii pentru care această masă este extrem de importantă„.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Guvernul intenţionează să renunţe la programul „Cornul şi Laptele”, iar banii folosiţi vor fi direcţionaţi către programele after-school, care ar putea intra în aplicare din toamnă.

„Vreau aceeaşi bani să încercăm să-i folosim la ceva mai util, de exemplu la after-school, pentru că în acest moment sunt copii care într-adevăr au nevoie şi vin la şcoală şi e bine pentru păriţi – vorbesc de cei din familii modeste, unde programul îşi atinge scopul – şi sunt foarte mulţi copii care nu mănâncă nici cornul respectiv, nu beau laptele, îl aruncă, îl irosim absolut degeaba”, a susţinut Victor Ponta.

El a mai precizat că un program „mai ţintit” pentru cei care au nevoie de ajutor, precum cel de after-school, ar fi mai potrivit a fi finanţat de la bugetul de stat.

Premierul a fost întrebat dacă sumele din programul „Cornul şi Laptele” asigură necesarul pentru programele de after-school. „O să facem o evaluare, pentru că orice asemenea program poate fi făcut începând cu anul şcolar din toamnă”, a răspuns Ponta.