Elena Băsescu NU CANDIDEAZĂ la europarlamentare, dar s-a înscris oficial în PMP

Elena Băsescu a anunţat că nu va candida pentru un nou mandat de eurodeputat, deşi PMP i-a oferit poziţia a doua pe listele sale. "Mi s-ar părea un troc imoral", a spus fiica preşedintelui, referindu-se la sprijinul pe care Traian Băsescu l-a oferit acestui partid.

24 mart. 2014, 14:13
Elena Băsescu NU CANDIDEAZĂ la europarlamentare, dar s-a înscris oficial în PMP

„La fel ca în 2009 am strâns cu foarte mare uşurinţă numărul necesar de semnături pentru a candida ca independent. Am apelat la cunoştinţele din toate partidele, la familie şi la prieteni”, a spus Elena Băsescu precizând că nu va candida însă nici ca independent, nici pe listele PMP.

„Poziţia a doua mi se pare o favoare mult prea mare. Mi s-ar părea un troc imoral în schimbul susţinerii acordate de tatăl meu înfiinţării acestui partid. Poziţia pe un loc eligibil m-ar dezonora”, a anunţat europarlamentarul.

În schimb, nu candidează nici ca independent deoarece există riscul ca o candidatură a ei să reducă scorul PMP cu 1-3 procente.”Îmi exprim speranţa ca toţi cei care au semnt pentru candidatura mea să voteze PMP”, a spus Elena Băsescu.

Totodată, ea a lansat un atac dur la adresa celorlalte partide, afirmând că pe listele PNL şi PSD se află „neveste disperate şi gaşca lor de prieteni”, aluzie transparentă la soţiile celor doi preşedinţi de partid. Elena Băsescu nu şi-a iertat nici foştii colegi de partid. „PDL are pe locuri eligibile persoane care au trecut demult de vârsta pensionării şi care reprezintă trecutul”, a mai spus Elena Băsescu.

Elena Băsescu a demisionat din PDL luni dimineaţă când a depus demisia la sediul central al PDL din Aleea Modrogan nr. 1. „Domnule preşedinte Vasile Blaga, vă informez cu privire la decizia mea defitinivă şi irevocabilă de a demisiona din Partidul Democrat Liberal, începând cu momentul înregistrării acestui document. Le mulţumesc membrilor Partidului Democrat Liberal pentru colaborare şi le doresc succes pe viitor”, se arată în cererea de demisie a Elenei Băsescu.