Elena Ceauşescu: lista cu AMANŢII fostei Primei Doamne a României. Cu cine s-a iubit soţia lui Nicolae Ceauşescu

Elena Ceaușescu, care luna trecută ar fi împlinit 100 de ani, a avut o perioadă zbuciumată în tinerețe. Cei care i-au stat aproape au povestit de-a lungul timpului despre desfrăurile sale și au dat în vileag lunga listă cu amanți.

21 mai 2020, 06:29
Elena Ceauşescu: lista cu AMANŢII fostei Primei Doamne a României. Cu cine s-a iubit soţia lui Nicolae Ceauşescu

Elena Ceaușescu, pe numele de fată Lenuța Petrescu, a fost căsătorită cu Nicolae Ceaușescu, dar marea ei iubire ar fi fost Tudor Zamfir, tatăl celebrului naist Gheorghe Zamfir. Acesta a fost primul său iubit pe care l-a cunoscut în satul natal, la Petreşti. Relaţia dintre cei doi a fost de scurtă durată, pentru că bărbatul a plecat la Bucureşti, unde s-a angajat chelner. Elena a venit după el, dar Tudor nu a mai dorit-o. Aceasta a rămas, totuşi, în Capitală, s-a înscris şi a început să activeze în Partidul Comunist Român, perioadă în care l-a cunoscut pe Nicolae Ceauşescu, scrie Click!.

INCREDIBIL. Ce s-a găsit în poşeta Elenei Ceauşescu după EXECUŢIE. Nimeni nu ar fi bănuit-o de AŞA CEVA

Înainte să ajungă la viitorul președinte de stat, Leana a ajuns în patul lui Marin Ceauşescu, cel care avea să-i devină cumnat. Povestea lor s-a terminat rapid, odată cu plecarea lui în armată. Mihaela Ceauşescu, fiica lui Marin, care s-a sinucis la Viena după moartea soţilor Ceauşescu în decembrie 1989, a descris în cartea „Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”, relaţia dintre Elena şi tatăl său: „Tanti Lenuţa avea o slăbiciune deosebită pentru Marin, pe care-l cunoscuse înaintea lui Nicolae şi cu care chiar flirtase o scurtă perioadă… Aşa ziceau gurile rele din familie şi îi mai reproşa şi mama la necaz lui tata, dar aşa, mai mult în glumă, luându-l peste picior: de ce oare, Marine, n-ai luat-o tu, că salvai, dracu’, ţara de la urgie?”.

Cum îşi petrecea familia Ceauşescu vacanţele pe litoralul românesc. IMAGINI DE COLECŢIE!

În 1939, în perioada cât viitorul dictator era la închisoare, Elena şi-a făcut de cap cu un soldat neamţ, după care a trecut la doctorul Abraham Schechter. Cu el a aavut se pare cea mai lungă și intensă aventură. Bărbatul a fost timp de 17 ani medicul personal al familiei Ceauşescu. „Odată, în Primăverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, cei trei au intrat cu maşina în curtea reşedinţei cuplului Ceauşescu. Nicolae a coborât şi a început să urce scările pentru a intra în casă. În urma să venea Elena, urmată de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu. În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scena a văzut cum doctorul a mângâiat-o uşor pe fund pe Tovarăşa”, a povestit fostul colonel Dumitru Burlan, fost angajat în serviciul de Gardă al Direcţiei a 5 a Securităţii, în cartea „După 14 ani – Sosia lui Nicolae Ceauşescu se destăinuie”.

Pe lista amanţilor Elenei Ceauşescu s-a aflat şi Eftimie Iliescu, ilegalist comunist şi unchiul lui Ion Iliescu, dar iubirea dintre cei doi nu ar fi rezistat mult.

Potrivit unui aghiotant al lui Nicolae Ceauşescu, Elena s-a iubit şi cu un fizician, Ioan Ursu, care era coordonator al programului nuclear al României, membru PCR şi ministru în guvernele comuniste.

O iubire interzisă ar fi trăit şi alături de generalul Victor Atanasie Stănculescu. Acesta era unul dintre oamenii de încredere ai lui Nicolae Ceauşescu şi preferatul Elenei. Stănculescu a negat, însă, orice legătură amoroasă cu soţia dictatorului.