Elena Gabriela Ruse, în finala turneului de categorie WTA 250 de la Hamburg. Este prima finală din cariera româncei

Elena-Gabriela Ruse, locul 198 WTA, venita din calificari, s-a calificat, sambata, in finala turneului de categorie WTA 250 de la Hamburg, cu premii de 189.708 euro.

10 iul. 2021, 15:57
Elena Gabriela Ruse, în finala turneului de categorie WTA 250 de la Hamburg. Este prima finală din cariera româncei

Elena Gabriela Ruse a învins-o, în semifinalala turneului de categorie WTA 250 de la Hamburg, cu scorul de 2-6, 6-1, 6-4, pe principala favorită a competiţiei, ucraineanca Daiana Iastremska, locul 38 WTA, după un meci de două ore şi 3 minute.

„Sunt foarte fericita, vreau sa-i multumesc antrenorului, m-a suportat in fiecare zi. Vreau sa multumesc si publicului, care m-a sprijinit in fiecare zi. Le multumesc si parintilor mei.

Nu-mi gasesc cuvintele acum, este incredibil ce mi se intampla. Dupa o lunga serie de accidentari, nu pot sa cred ca am ajuns pana aici. Am avut multe luni in care n-am jucat. Trebuie sa ma relaxez acum, am crampe peste tot. Le multumesc si romanilor care au venit aici sa ma sustina”, a spus Gabriela Ruse la finalul meciului.

Este prima finală WTA din cariera româncei. Elena Gabriela Ruse va juca duminică contra câştigătoarei din partida  Jule Niemeier, locul 167 WTA, beneficiară a unui wild card, şi Andrea Petkovici, locul 130 WTA.

Pentru calificarea în finală, Elena Gabriela Ruse şi-a asigurat un premiu de 13.224 de euro şi 192 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului primeşte un premiu de 25.548 de euro.