Elena Gheorghe, PayU România, despre Black Friday: În acest an ne aşteptăm la o creştere de 10-15%

PayU România a înregistrat anul trecut cu ocazia Black Friday în jur de 5.000 de tranzacţii pe minut, iar în acest an compania se aşteaptă la o creştere de 10-15%, a declarat Elena Gheorghe, Country Manager, PayU România la evenimentul Ziua Ecom, eveniment dedicat Zilei nationale a comertului electronic.

19 oct. 2021, 12:59
Elena Gheorghe, PayU România, despre Black Friday: În acest an ne aşteptăm la o creştere de 10-15%

„Pentru noi, pregătirea pentru Black Friday începe undeva în jurul lunii mai, deci este o pregătire chiar intensă ca să ne asigurăm că totul merge bine. Anul trecut am avut undeva în jur de 5.000 de tranzacţii pe minut, iar în acest an din estimările privind volumele, ne aşteptăm la o creştere de 10-15%”, arătat Country Managerul, PayU România.

Potrivit datelor companiei, în 2020 plata cu cardul a crescut cu 50% faţă de 2019, de la 22% la 36% din toată piaţă de comerţ electronic.

„Anul acesta, după ce am realizat o creştere atât de mare, estimăm că vom avea o rată de penetrare a cardului în piaţa de e-commerce, de 38-39%, deci un plus de 20-25%. Suntem în continuare pe creştere, lucrăm cu comercianţii ca să oferim o experienţă cât mai bună. Din acest motiv am lansat de curând Google Pay, care ajută clientul final să se autentifice doar cu date biometrice”, a spus Elena Gheorghe.

În ceea ce priveşte categoriile de produse cel mai des achitate online, cele din IT&C rămân în continuare în top şi au înregistrat o creştere de 10-15% în acest an, urmate de Marketplace, Fashion (+20%), Home&Deco şi Plata facturilor la Utilităţi. Cele mai mari creşteri s-au înregistrat la categoria Food, cu un plus de 120%, plata serviciilor financiare şi asigurări (+50%).

PayU este divizia fintech și plăți online a Prosus, un grup global din domeniul online și unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie din lume. PayU este principalul furnizor de servicii de plată online în 50 de piețe cu creștere accelerată, preocupat de crearea de servicii financiare de ultimă oră adaptate nevoilor a peste 450.000 de comercianți și milioane de consumatori. Dedicat dezvoltării oamenilor prin intermediul serviciilor financiare și creării unei lumi fără frontiere financiare, în care toată lumea poate prospera, PayU este unul dintre cei mai mari jucători din zona fintech, cu investiții în valoare totală de peste 1 miliard de dolari până în prezent.

Prosus, deținătorul PayU, este listată la Euronext Amsterdam și la JSE Limited și este deținută de Naspers Ltd. În România, PayU lucrează cu parteneri precum: Altex.ro, Allianztiriac.ro, eMAG.ro, Eventim.ro, Elefant.ro, Fashiondays.ro, Flanco.ro, NNdirect.ro, olx.ro, PCgarage.ro, tazz.ro, Telekom.ro, Vodafone.ro etc.