Elena Udrea a ieşit în stradă. Prezidenţiabilul PMP a făcut MARŞ DE PROTEST în loc de lansare

Elena Udrea a ieşit, duminică, în stradă, pentru a-şi marca lansarea în cursa pentru Cotroceni. Prezidenţiabilul PMP şi câteva mii de membri şi simpatizanţi au organizat un marş de protest la adresa Guvernului Ponta, cu oprire în Piaţa Victoriei, unde, după modelul Iohannis, a ţinut un discurs de pe o scenă. 

28 sept. 2014, 09:22
Elena Udrea a ieşit în stradă. Prezidenţiabilul PMP a făcut MARŞ DE PROTEST în loc de lansare

Manifestanţii au pornit de la Sala Palatului, pe traseul str. Dem I. Dobrescu, bd. Nicolae Bălcescu, bd. Lascăr Catargiu, spre Piaţa Victoriei, punctul final al evenimentului, unde preşedintele PMP, Elena Udrea, candidat al formaţiunii la prezidenţiale, a susţinut un discurs.

Udrea i-a ironizat pe Victor Ponta şi Klaus Iohannis, susţinând că nu a organizat această lansare a candidaturii sale nici de ziua ei de naştere, aşa cum a făcut liderul PSD, şi a întrebat retoric dacă în Piaţa Victoriei au mai rămas promptere, cu aluzie la faptul că Iohannis a folosit astfel de dispozitive la lansarea de sâmbătă.

‘Suntem aici, în stradă, pentru că în două luni românii trebuie să voteze Victor Ponta acasă!’, le-a spus Udrea membrilor PMP şi simpatizanţilor veniţi la miting.  Liderul PMP l-a criticat pe premier şi pe tema banilor europeni, afirmând că Guvernul poate pierde 12 miliarde de euro de la Bruxelles şi că în 2014 nu a reuşit să absoarbă decât 3% din fondurile europene.

Elena Udrea, declaraţie DURĂ despre Teodor Meleşcanu

Vine noiembrie, Ponta pleacă acasă”. (…) Ponta îşi face petreceri de ziua lui pe milioane de euro şi copiii nu au abecedare. Ponta este sub comanda baronilor locali, nu suflă în faţa lor, guvernează pentru el şi clientela lui’, a mai spus Udrea.

Ea l-a criticat şi pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, arătând că în 2009, 2012 şi până în ianuarie 2014 a fost partener al lui Victor Ponta şi al lui Dan Voiculescu.

România are nevoie de un preşedinte puternic, implicat, care să nu îngenuncheze în faţa baronilor, a mogulilor, care să se lupte pentru lucrurile în care crede, pentru care este ales, care să nu fi făcut compromisuri de dragul imaginii, ‘aşa cum face Ponta în fiecare zi’, a mai declarat Udrea în faţa simpatizanţilor, cărora le-a promis că va fi ‘cel mai bun preşedinte’.

La marşul de protest, manifestanţii au scris pe pancarte ‘Ponta, ţara nu e a ta ca să faci ce vrei cu ea’, ‘Ponta fură şi minte, Udrea preşedinte’, ‘Ponta e în misiune, ţara e în recesiune’, ‘Ponta – PSD, şomaj şi sărăcie pentru întreaga Românie’ şi au scandat ‘Ponta pentru noi este Ceauşescu doi’.

În fruntea marşului s-a aflat preşedintele PMP Elena Udrea, alături de alţi lideri ai formaţiunii, între care Ruxandra Dragomir şi Adrian Rădulescu, precum şi liderul ţărănist Aurelian Pavelescu, cu care preşedintele PMP a semnat, la sfârşitul lunii august, un protocol de constituire a alianţei politice PMP-PNŢCD.

Elena Udrea şi Teodor Meleşcanu, BĂTAIE pe voturile PNL şi PDL dacă Iohannis nu candidează

Aceştia au purtat un banner pe care scria „Ponta – PSD, şomaj şi sărăcie pentru întreaga România!”.

Organizatorii marşului au menţionat că se aşteaptă ca la eveniment să participe aproximativ zece mii de persoane.

Participanţii la marş, cei mai mulţi dintre ei îmbrăcaţi cu veste albe cu inscripţia „Udrea – preşedinte” şi având însemnul PMP, au purtat steaguri cu sigla formaţiunii politice şi steaguri tricolore. De asemenea, aceştia au scandat mesaje antiguvernamentale.

În Piaţa Victoriei, Elena Udrea, candidatul PMP la Preşedinţia României, precum şi alţi membri ai partidului au ţinut discursuri.

Vineri, Udrea preciza că PMP organizează un marş de protest la adresa Guvernului, care se va desfăşura de la Sala Palatului la Guvern. Ea a menţionat că preşedintele Traian Băsescu nu a fost invitat să participe la acest marş.

Candidatul PMP la Preşedinţie spunea şi joi că nu vrea ca lansarea candidaturii ei să semene cu cea a lui Victor Ponta şi că a decis organizarea, duminică, a unui marş împotriva proastei guvernări, precizând că au fost cumpărate ghiozdane şi abecedare, care vor fi date „în toată ţara”.