Elena Udrea, denunţată la parchet că a folosit ilegal 11 milioane de euro. Vezi reacţia preşedintelui PMP

Elena Udrea, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi candidatul acestui partid la alegerile prezidenţiale din noiembrie, este acuzată că ar fi folosit ilegal fonduri europene în valoare de 11 milioane de euro, scrie luju.ro. Potrivit unei plângeri depuse la Parchet, Elena Udrea e acuzată că a accesat fonduri europene dar pentru un  proiect privat. Conducerea PMP a confirmat existenţa denunţului, precizând că a fost formulat de un fost jurist la ICA şi apropiat al lui Dan Voiculescu.

03 oct. 2014, 11:03
Elena Udrea, denunţată la parchet că a folosit ilegal 11 milioane de euro. Vezi reacţia preşedintelui PMP

Potrivit unei plângeri depuse la Parchet, Elena Udrea e acuzată că a accesat fonduri europene dar pentru un  proiect privat. Iar suma indicată este de 11 milioane de euro. Deocamdată, nu există un dosar penal în acest caz pentru că plângerea a fost depusă recent şi judecătorii încă nu s-au pronunţat asupra admisibilităţii cauzei.  

„Referitor la ştirea apărută pe Luju.ro, un portal apropiat de Antena3 şi Dan Voiculescu, în care se vorbeşte despre un denunţ penal împotriva Elenei Udrea, candidatul PMP la Preşedinţia României, cu privire la contractul încheiat, în anul 2011, între Ministerul Dezvoltării şi Medusa Hotel International SRL, pentru realizarea „Complexului de Agrement La Stejarii”, Partidul Mişcarea Populară precizează că denunţul penal a fost formulat de către Sandu Jean Cătălin, fost jurist la Institutul de Cercetări Alimentare (I.C.A), astăzi coleg de închisoare cu Dan Voiculescu, acuzat de corupţie şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 60 de milioane de euro, în dosarul privatizării frauduloase a I.C.A”, se arată într-un comunicat al PMP.