Elena Udrea, acuzaţii incendiare: „Judecătorii erau puşi cu mâna, primeau plicuri de la conducerea SRI”

Fostul ministru Elena Udrea a făcut dezvăluiri incendiare privind dosarul în care a fost condamnată, într-un interviu pe care l-a acordat din închisoarea Târgşor, unde îşi ispăşeşte pedeapsa primită în 2018.

16 feb. 2023, 12:39
Elena Udrea, acuzaţii incendiare: „Judecătorii erau puşi cu mâna, primeau plicuri de la conducerea SRI”

Elena Udrea a declarat că dosarul „Gala Bute”, în care a fost condamnată în 2018, a fost unul politic, în care completul de judecători ar fi fost „pus cu mâna” de conducerea SRI, în colaborare cu „gruparea Kovesi-Macovei”.

„Această decizie de condamnare am primit-o în 2018 iar Curtea Constituțională a spus ulterior că în completul de judecată a fost pus cu mâna. Nu doar în cazul meu, în cazul mai multor dosare care au fost făcute în acea perioadă, toate dosarele celebre: Șova, Ponta, Bica.”, a spus Udrea în interviul acordat Realitatea Plus.

Elena Udrea a fost întrebată şi dacă nu i se pare ciudat că unora li s-a probat contestația, dar ei i-a fost respinsă.

„Curtea Constituționala a spus în 2018 că aceste dosare au fost judecate de judecători puși cu mâna, judecători care primeau plicuri de la conducerea SRI-ului de atunci prin care se spunea cine ce pedeapsă trebuie să primească,” a spus Udrea.

Citeşte şi: Audieri pe bandă rulantă în dosarul măștilor neconforme pentru spitalele Armatei. Generali și foști miniștri dau explicații în fața procurorilor

„Ca urmare s-au redeschis acele dosare, mai puțin al meu. Toate dosarele au fost redeschise, judecătorii care în dosarul meu au respins redeschirea dosarului, au respins contestația în anulare și au încălcat decizia CCR-ului, toate celelalte dosare similare pe care le-au judecat au admis contestațiile în anulare.

Lucrul acesta s-a întâmplat după trei ani pentru că, doar în cazul meu, în anul 2019, judecătorii au simțit nevoia, nu toți, trei din complet, au simțit nevoia să întrebe Curtea Europeană de Justiție dacă să respecte sau nu decizia CCR. Am știut din acel moment, din aprilie 2019 că este un plan. Că este o schemă a lui Kovesi, gruparea Kovesi Macovei de la Bruxelles” a mai spus Elena Udrea.

Citeşte şi: Nicușor Dan, reclamat de ANI la Parchetul General. Este acuzat de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă. Reacția edilului