Elena Udrea ar putea primi astăzi statutul de refugiat în Costa Rica. Ultimele informaţii oferite de avocatul acesteia

Avocatul Elenei Udrea oferă informații în exclusivitate cu câteva ore înainte ca autoritățile din costa rica să decidă dacă îi oferă fostului ministru statutul de refugiat.

10 ian. 2019, 08:44
Elena Udrea ar putea primi astăzi statutul de refugiat în Costa Rica. Ultimele informaţii oferite de avocatul acesteia

Veronel Rădulescu a declarat la emisiunea „Punctul Culminant”, de la România TV, moderată de Victor Ciutacu, faptul că are informații că Udrea va primi statutul de refugiat.

„Joi este şedinţa a comisiei, în cadrul tribunalului administritativ, pentru acordarea statutului de refugiat. Joi credem că se va pronunţa în mod pozitiv stabilind statutul. Am şi informatii pozitive în acest sens. În condiţiile în care ai fost condamnat de o instanţă compusa nelegal, iar asta o spune CCR”, a declarat Veronel Rădulescu, la România TV.

Anterior, jurnalistul Gustavo Fallas a explicat, în exclusivitate, la România TVcum vor decurge lucrurile în Costa Rica. „Atât Udrea, cât şi Bica şi-au prezentat deja motivele pentru care vor să rămână în Costa Rica într-o şedinţă pe care au avut-o anul trecut. Acolo şi-au spus motivele şi argumentele pentru care vor să rămână aici. Acum rămâne să vedem dacă cei din Comisie vor decide să le dea sau nu statutul de refugiat. Prima dată le-au respins aceste cereri, dar Tribunalul Administrativ a decis să se reverifice aceste cazuri.

Ce s-ar putea întâmpla dacă le respinge din nou? Ei bine, au oportunitatea să facă din nou apel. Ba mai mult, contează pe o avocată, Vanessa Leandro, care a făcut parte din biroul Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi din Costa Rica, deci ea cunoaşte foarte bine subiectul de refugiu„, a explicat jurnalistul Gustavo Fallas.