Elena Udrea ar putea scăpa de arest. Detalii exclusive oferite de avocatul fostului ministru. Primul mesaj din închisoare

Publicat: Sâmbătă, 06 Octombrie 2018 23:13 // Actualizat: Duminică, 07 Octombrie 2018 10:50 // Sursa: romaniatv.net

Avocatul Veronel Rădulescu a vorbit cu Elena Udrea, care l-a sunat din Costa Rica, precizând că se află într-o stare psihică extrem de bună date fiind codiţiile. 

Foto: diarioextra.com

Elena Udrea a vorbit cu avocatul său, chiar dacă se află în spatele gratiilor din Costa Rica. "M-a sunat şi acum câteva minute, dar până am ajuns la telefon a închis. Am vorbit vineri seară, discuţia m-a surprins placut, era optimistă, puternică, încrezatoare că lucrurile se rezolvă. E importantă starea fizică şi psihică. Udrea a născut acum două săptămâni şi banuiesc că femeile care ne ascultă ştiu ce înseamnă un moment ca ăsta. Dacă la aceste transformari, traume, mai adăugam şi ca a fost încarcerată şi luată de pe stradă, trebuia să fie cazută. E o femeie puternică şi reuşeşte să treacă peste momenetle astea grele", a declarat Veronel Rădulescu în exclusivitate la România TV.

Potrivit avocatului Elenei Udrea, Interpolul din Costa Rica a pus în executare mandatul internaţional transmis de autorităţile din România, prin intermediul Ministerului Justiţiei, însă "procedura de extrădare aproape că nici nu este declanşată".

"A fost reţinută, a fost prezentată unui judecător de drepturii şi libertăţi, iar acest magistrat a dispus, aproape în mod automat, reţinerea ei pe 60 de zile, dar abia acum urmează să fie judecată speţa de un judecător propriu-zis, care să o audieze, să o lase să-şi expună argumentele, iar în zilele următoare, cel mult două, se va decide dacă rămâne în arest preventiv," a declarat Veronel Rădulescu, în exclusivitate la România TV.

Prima imagine cu Elena Udrea şi fiica sa, Eva Maria. A apărut imediat după arestare! FOTO

Avocatul a mai precizat că autorităţile din Costa Rica n-ar fi primit documentele care să confirme că Elena Udrea ar fi solicitat azil, menționează sursa citată.

Elena Udrea nu poate fi extrădată din Costa Rica până când cererea ei privind azilul nu va fi soluţionată. Un document oficial, prezentat de Victor Ciutacu la România TV, arată clar de ce drepturi se bucură aceasta în Costa Rica în acest moment. Actul este emis de Ministerul de Interne şi Poliţie din Costa Rica, Direcţia Generală de Migraţie şi Imigraţie. 

În plus, cererea de azil se soluţionează numai după ce este analizat dosarul în care Udrea a fost condamnată. Însă în acest dosar nu a fost redactată încă motivarea.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H