ELENA UDREA, atacată în PMP după scorul de la prezidenţiale: Să DEMISIONEZE urgent de la şefia partidului

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Elena Udrea, candidatul PMP la Preşedinţie, s-a clasat pe locul patru în primul tur al prezidenţialelor, obţinând 5,18% din voturi, sub scorului partidului de la europarlamentare. În urma acestui scor, Cristian Preda, europarlamentar PMP, îi cere demisia Elenei Udrea de la şefia partidului.

03 nov. 2014, 09:35
ELENA UDREA, atacată în PMP după scorul de la prezidenţiale: Să DEMISIONEZE urgent de la şefia partidului

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Deşi membru PMP, Cristian Preda şi-a declarat, încă înainte de primul tur, susţinerea pentru Monica Macovei.

Acum, Preda vrea demisia Elenei Udrea şi susţinere pentru Klaus Iohannis în turul al doilea.

Dezastru” e un termen blând pentru scorul Elenei Udrea, care anunța la nominalizare că va intra în turul al doilea, iar aseară – că a realizat obiectivul de a fi pe locul al treilea. N-a fost nici măcar atât: scorul său e mai mic decât cel realizat de lista pe care am condus-o la europene în mai. Candidatura celei care visa că îl înfrânge pe Ponta a izolat PMP și a șubrezit autoritatea politică a lui Traian Băsescu, silit să intre într-un joc cu mulți spioni și puțină politică. Îi cer, de aceea, Elenei Udrea să demisioneze urgent de la șefia partidului, pentru a da o șansă integrării PMP într-o majoritate de dreapta.

După eșecul de ieri, credibiliitatea ei în fața partidului este, oricum, nulă. Iată de ce, în calitatea mea de vicepreședinte al PMP pentru afaceri europene, le solicit membrilor și simpatizanților partidului să voteze în turul al doilea cu Klaus Iohannis. Acesta e mai mult decât un gest rațional. Pentru PMP, e o datorie de onoare. Într-adevăr, atunci când am fost primiți, în septembrie, în PPE, am promis ferm – în fața celor mai înalte autorități ale PPE și a reprezentanților tuturor partidelor din familia populară – că îl vom sprijini pe adversarul lui Ponta în turul al doilea. Regăsirea credibilității începe atunci când îți ții cuvântul dat…”, scrie Cristian Preda pe Facebook.

REZULTATE PREZIDENŢIALE 2014. BEC: Ponta – 40,33%, Iohannis – 30,44%, după centralizarea a 98,3% din secţii

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Potrivit REZULTATELOR PARŢIALE centralizate până la ora 10.20, furnizate luni la ora 11.00, după centralizarea a aproape 99% din secţii de votare din ţară, Victor Ponta a câştigat primul tur cu 44,33 %, urmat de  Klaus Iohannis cu 30,44 % .

Victor Ponta a obţinut voturile a 3.771.422 dintre alegători, în timp ce Iohannis a fost votat de 2.846.227 de persoane care au mers la urne.

Pe locul al treilea se află Călin Popescu Tăriceanu cu 504.880 (5,40%) din voturi, urmat de Elena Udrea – 484.397 de voturi (5,18%) şi Monica Macovei – 417.865 (4,46%),

Prezenţa la vot, potrivit BEC, a fost de 53,16%.