ELENA UDREA cere din nou o CONFRUNTARE cu denunţătorii ei

Elena Udrea a formulat o nouă cerere de confruntare cu denunţătorii ei, informează România TV. Avocaţii fostului ministru au depus a doua solicitare întrucât nu au primit un răspuns la prima din partea procurorilor DNA. Aceştia vor ca această condruntare să aibă loc până joi, când se judecă  la ICCJ contestaţia privind arestarea preventivă.

03 mart. 2015, 13:43
ELENA UDREA cere din nou o CONFRUNTARE cu denunţătorii ei

Elena Udrea a depus, la DNA, o nouă cerere de confruntare cu denunţătorii săi, motivând că au trecut 24 de ore de la prima cerere şi nu a primit niciun răspuns de la procurori. 

Avocaţii fostului ministru au trimis astfel la DNA o noua solicitare, dorind ca această confruntare să aibă loc înainte ca joi, să se judece la ICCJ, contestaţia Elenei Udrea privind arestarea preventivă în Dosarul Gala Bute.

CITEŞTE ŞI Ştefan Lungu: Nu mă tem de o CONFRUNTARE cu Elena Udrea

Avocatul Alexandru Chiciu a anunţat, zilele trecute, că Elena Udrea vrea să fie confruntată cu denunţătorii ei înainte de a fi judecat apelul la măsura arestării preventive în dosarul Gala Bute.

Mi-a cerut să fie confruntată cu denunţătorii. Doreşte foarte mult să-i vadă pe aceşti bărbaţi faţă în faţă, să-i privească în ochi„, a declarat Alexandru Chiciu.

Elena Udrea vrea ca această confruntare să aibă loc cât mai repede. „Luni dimineaţă, voi cere procurorilor ca Elena Udrea să se întâlnească cu denunţătorii, înainte de apelul la decizia de arestare preventivă”, a spus Chiciu.

Celălalt avocat al deputatului, Marius Striblea nu pare convins că această confruntare va schimba depoziţiile deja făcute în dosar. „Probabil ambele părţi îşi vor păstra poziţia”, a spus Striblea.

Acesta se ocupă deocamdată de apelul la arestare preventivă care va fi judecat joi de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Vom încerca să arătăm că votul în Parlament a fost nelegal şi că în dosar nu se regăsesc decât denunţuri. Câtă vreme denunţurule nu sunt dublate de probe efective, nu există motive pentru arestare„, a explicat Striblea.

Întrebat care este dispoziţie clientelei sale, Striblea a răspuns: „E într-o stare de spirit foarte bună”.

CITEŞTE ŞI: Topoliceanu: Elena Udrea a cerut 10 milioane de euro pentru ea şi pentru partid din bugetul CNI

Elena Udrea se află în arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul „Gala Bute”, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casație și Justiție. Fosta şefă PMP este cercetată pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.