Elena Udrea cere ministrului de Interne să se renunţe la cătuşele celor reţinuţi de procurori

Elena Udrea a declarat vineri, la instanţa supremă, unde a contestat controlul judiciar în dosarul “Gala Bute”, că îi cere ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, să "rezolve modul în care Poliţia se ocupă de transportarea inculpaţilor, punându-le cătuşe".

01 apr. 2016, 14:32
Elena Udrea cere ministrului de Interne să se renunţe la cătuşele celor reţinuţi de procurori

Elena Udrea a deplâns din nou situaţia primarului municipiului Craiova, Olguta Vasilescu, care a fost scoasă încătuşată, miercuri, din sediul DNA.

Eu am mai spus-o, aici nu e treaba Parchetului, ci este treaba Poliţiei. De custodia sau de pază persoanei inculpate reţinute se ocupă Poliţia, de aceea problema este acolo. Domnul Tobă ar trebui să rezolve modul în care Poliţia se ocupă de transportarea inculpaţilor, punându-le cătuşe„, a spus Elena Udrea, în curtea instanţei supreme, potrivit news.ro.

La ultimul termen al dosarului “Gala Bute”, Elena Udrea a arătat că măsura controlului judiciar luată în cazul său este discriminatorie. Ea a arătat că ar vrea, în baza activităţii ei de parlamentar, să plece din ţară, în condiţiile în care mai sunt şi alţii care au reuşit să plece din ţară, cum ar fi Radu Mazăre, Tudor Chiuariu sau Iulian Bădescu. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 26 aprilie.

Dosarul “Gala Bute” a ajuns pe masa judecătorilor de la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ion Ariton, fost ministru al Economiei, Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Tudor Breazu, Ştefan Lungu, fostu consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în MDRT, şi Dragoş Botoroagă.

Printre faptele pentru care au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.

CITEŞTE ŞI: Udrea, „indignată” că Olguţa Vasilescu a fost scoasă cu cătuşe de la DNA: „Voi face plângere lui Petre Tobă”