Elena Udrea: Condiţiile din puşcării, mijloace de TORTURĂ. Până n-o MURI cineva, nu se va schimba nimic VIDEO

Elena Udrea a declarat, marţi, că, în arestul preventiv din România, condiţiile sunt adevărate "mijloace de tortură" atât fizică cât şi psihică. Deputatul a arătat că acolo un bolnav cronic nu are nicio şansă, iar lui Sorin Oprescu îi va fi greu să reziste.

22 sept. 2015, 08:13
Elena Udrea: Condiţiile din puşcării, mijloace de TORTURĂ. Până n-o MURI cineva, nu se va schimba nimic VIDEO

Întrebată cum comentează faptul că primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, i s-a făcut rău luni şi a fost dus din Arestul Poliţiei Capitalei la spital, Elena Udrea a spus că edilului îi va fi foarte greu să reziste.

„Arestul în România şi puşcăria în România prin condiţiile pe care le oferă pot fi considerate mijloace de tortură si fizică şi psihică. Acolo un bolnav cronic nu are nicio sansa. Ş daca te duci sanatos cand iesi din puscărie, ai mari probleme de sanatate”, a spus Elena Udrea.

„Cred că îi va fi greu dlui Oprescu sa reziste în arest preventiv. Nu  înţeleg de ce nu poate fi urmărit în stare de libertate sau in arest la domiciliu, sub control judiciar. Nu îmi imaginez că dl Oprescu e vreun pericol pentru societate. Sa i se dea interdictie sa vorbească cu martorii din dosar.

La noi a devenit regulă arestul preventiv Când ai condiţii de Africa, aşa cum au spus cei de la Comitetul impotriva Torturii care au vizitat Romania , când ai astfel de condiţii trebuie să te gandesti daca ii trimiti in arest cand ai alte institutii pe care le poti folosi… Până nu o muri cineva în arest preventiv, nu cred ca se schimba ceva”, a mai spus Udrea. 

CITEŞTE ŞI Elena Udrea: Nu e normal ca Ponta să rămână în funcţie. Moţiunea nu va trece

Sorin Oprescu a fost transportat la spital, luni seară, din Arestul Poliţiei Capitalei, după ce a acuzat „o stare de slăbiciune”, iar după o scurtă evaluare medicală, a fost readus în arest, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

Potrivit surselor citate, Sorin Oprescu, care suferă de diabet, a acuzat „o stare de slăbiciune”, iar la recomandarea medicilor din arest a fost dus la spital.

Primarul suspendat al Capitalei ar fi fost transportat la spital cu maşina unităţii de detenţie, iar după o scurtă evaluare medicală a fost readus în Arestul Poliţiei Capitalei.