Elena Udrea, despre cazul Colectiv: Nu corupţia a ucis, ci prostia şi nesimţirea celor care nu au preîntâmpinat tragedia

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, miercuri, la România TV că nu corupţia a ucis în cazul Colectiv, ci prostia, nesimţirea şi lipsa de responsabilitate a patronilor clubului.

27 ian. 2016, 20:48

Fosta şefă PMP a precizat că e mai gravă „prostia, incompetenţa şi delăsarea a celor care ocupă funcţii publice” decât corupţia.

„Corupţia nu a ucis, ci prostia, nesimţirea şi lipsa de responsabilitate a unor oameni care nu au fost în stare să să amenajeze localul (n.r. Colectiv) ca să nu se întâmple drama. Şi corupţia e importantă în stagnarea României, dar mai gravă e prostia, incompetenţa şi delăsarea a celor care ocupă funcţii publice”, a declarat Elena Udrea la România TV.

Citeşte şi: Elena Udrea, dezvăluiri la România TV: Când un partid e la putere, firmele fac coadă să-i aducă finanţare

Totodată, elena Udrea a precizat că raportul MCV are erori grave în dosarul tragediei de la clubul Colectiv.

„Acest raport are erori mari. (…) Raportul vorbeşte şi despre cazul Colectiv. În acest caz, doi judecători au statuat definitiv şi irevocabil că nu a fost corupţie când l-au eliberat pe fostul primar Piedone. Sunt nişte erori, Părearea mea e că aceste rapoarte se fac pe baza unor informări trimise din România şi care nu sunt foarte bine verificate„, a adăugat fosta şefă PMP.

Comisia de apărare din Senat ar putea analiza solicitarea senatorului ALDE Dumitru Dian Popescu de înființare a unei subcomisii parlamentare care să analizeze ipotezele vehiculate în spațiul public referitoare la producerea tragediei din clubul Colectiv.

Citeşte şi: Traian Băsescu despre incendiul de la Colectiv: Nu cred într-o înscenare

Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat a spus că vor fi cerute informaţii suplimentare instituţiilor statutlui cu privire la incendiul din clubul Colectiv, adăugând că „speţa este încărcată de emoţii”.

În urma tragediei din 30 octombrie 2015 și-au pierdut viața 63 de tineri.