Elena Udrea, despre condiţiile grele din arest: „Pentru Sorin Oprescu este o condamnare la moarte” VIDEO

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a declarat că Sorin Oprescu este "condamnat la moarte", din cauza condiţiilor grele din arest şi a problemelor lui de sănătate.

08 sept. 2015, 08:24
Elena Udrea, despre condiţiile grele din arest: „Pentru Sorin Oprescu este o condamnare la moarte” VIDEO

Elena Udrea, care şi-a petrecut mai multe luni în arest, spune că în arestul central al Poliţiei Capitalei condiţiile sunt inumane şi cu atât mai greu de suportat pentru o persoană care are probleme de sănătate.

Pentru cineva bolnav, dependent de insulină sau dependent de alt tratament, este aproape o condamnare la moarte acolo (arestul Poliţiei Capitalei – n.r.). Mai ales în zona în care stau bărbaţii. Celulele au circa 12 metri pătraţi şi locuiesc opt bărbaţi într-o singură cameră, cu o singură toaletă. În condiţii de vară, aerul este nerespirabil. Şi la femei este greu, dar acum mă refeream la situaţia lui Sorin Oprescu„, a spus Elena Udrea.   

Aceasta consideră că „practica generalizată a arestului preventiv” ar trebui aplicată cu mare atenţie pentru că „statul român nu este capabil să ofere condiţii decente, umane pentru cei arestaţi preventiv”.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA sâmbătă noapte, iar duminică noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: Laura Codruţa Kovesi, primele declaraţii după ARESTAREA lui Oprescu. De ce nu s-a aplicat procedura FLAGRANTĂ