Elena Udrea dezvăluie un secret din mandatul lui Traian Băsescu: Fostul preşedinte mereu a promovat asta!

Elena Udrea vine cu noi declaraţii surprinzătoare. Fostul ministru al Turismului a declarat, joi, în noua emisiune a lui Dan Bittman că Traian Băsescu a promovat întotdeauna femeile

15 apr. 2021, 20:09
Elena Udrea dezvăluie un secret din mandatul lui Traian Băsescu: Fostul preşedinte mereu a promovat asta!

Elena Udrea dezvăluie un secret din mandatul lui Traian Băsescu. Totodată,  aceasta spune motivele pentru care Băsescu a ales să o pună pe Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA.

Elena Udrea dezvăluie un secret din mandatul lui Traian Băsescu: Fostul preşedinte mereu a promovat asta!

„Când a venit prima dată Kovesi la Cotroceni, eu eram acolo. Am fost la uşă când ea a intrat. Erau doi procurori care se calificau după criteriile preşedintelui. Trebuie să fie tânăr şi să nu fie în fel şi fel de încrengături. A contat faptul că era femeie. Traian Băsescu a promovat mereu femeile. Şi al treilea criteriu era că fusese sportivă de performanţă şi lucrase în echipă. Kovesi a condus echipa bine, dar în direcţia greşită.

E cusut cu aţă albă că pe mine mă judecă pentru un referendum din 2009. Toată lumea trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut, pe probă şi pe lege. Am văzut că acum în politică au ajuns nepoţii securiştilor. Copiii au trăit cu bunici, care i-au scăpat de sub control. Cred că dacă au o diplomă, aceea funcţionează pentru orice. Eu ţin cu guvernarea care e eficientă. Nu sunt în stare să aibă o viziune a economiei.”, a spus Elena Udrea, la EVZ.

Fostul ministru al Turismului spunea în urmă cu o lună că motivarea sentinţei prin care a fost condamnată în dosarul campaniei electorale din 2009, afirmând că este „un abuz inimaginabil” şi a anunţat că va face plângere penală faţă de judecătorul care a pronunţat sentinţa în cazul său, transmite news.ro.

„Ce treabă au înregistrările dintre Ioana Băsescu şi Giovani, puse acolo de doamna judecător special ca să atragă atenţia presei şi să distragă atenţia de la lucruri esenţiale. Doamna judecător nu exiplică cum m-a condamnat pentru 4 fapte care nu erau prevăzute în 2009. Nu poate să explice chestia asta. Doamna judecător, pusă în situaţia de a motiva că a dat o condamnare care nu era prevăzută în legea penală – şi anume două instigări la luare de mită, urmate de două spălri de bani – adică patru fapte în total, vine şi invocă o convenţie europeană şi nişte înţelegeri, un raport GRECO şi aşa mai departe. Nu poţi să vii cu aşa o enormitate şi să condamni pe cineva nu în urma legii penale, nu în baza codului penal valabile la acea vreme, ci în baza unor convenţii europene şi a unor raporate GRECO şi a altor documente subsecvente”.

Citeşte şi: Elena Udrea: „În continuare sunt o ţintă. N-au curaj să se ia de nenorocirile pe care le fac guvernanții de astăzi”
 


loading...
Partenerii noștri