ELENA UDREA, dezvăluiri despre fotografiile cu Alina Bica de la Paris. Deputatul şi-a arătat JURNALUL

Elena Udrea a declarat, sâmbătă seara, că fotografiile în care apare la Paris împreună cu Alina Bica au fost folosite în campania electorală împotriva sa. Udrea a precizat că George Maior, fostul şef al SRI, i-a spus de existența fotografiilor înainte ca ele să fie făcute publice. În premeiră, deputatul şi-a arătat celebrul "Jurnal".

07 feb. 2015, 18:52

Elena Udrea a lansat noi acuzaţii la adresa şefului interimar al SRI, Florian Coldea, spunând că a înţeles din toamnă că „este o strategie de continuare a exercitării puterii la vârf, de a continua controlul puterii pe care îl deține”.

„Am ieșit în două conferințe de presă și am încercat să spun că serviciile se implică în campanie. Maior mi-a spus de existența fotografiilor cu Alina Bica la Paris înainte ca ele să fie făcute publice. Ele au apărut joia dinaintea votului. Pe toate analizele sociologice care au urmat s-a văzut că au contat în minus în campania mea electorală. Poate dacă aș fi spus atunci ce spun acum altfel s-ar fi întâmplat lucrurile. Mi-am dat seama că bătălia aceasta de care am spus că Ghiță mi-o descrisese în vară, că dl Coldea are profunde resentimente față de mine„, a explicat Udrea la B1 TV.

Udrea a arătat că Maior a aflat de fotografii de la Coldea: „Nu cred că mi-a spus-o dintr-un scop anume. Mi-a spus pentru că aflase că există. Cred că domnul Maior nici nu ştia ce s-a întâmplat în episodul de la Paris”.

Deputatul a vorbit şi de Jurnalul ei de campanie, pe care l-a şi adus în studioul de televiziune (notiţe pe 50 de pagini), în care a scris „despre cum se întâmplau lucrurile, cine ce mi-a spus”, prima fiind datată 4 noiembrie, la ora 24:00.

Mi-am dorit să le scriu pentru că era evident ce se va întâmpla. Am vrut să se știe, în ideea că dacă nu apucam să spun, lucrurile acestea să ajungă la urechile oamenilor și să se dezbată. Multe lucruri pe care le-am scris aici le-am trecut în denunțul formulat. Foarte mulți astăzi nu spun nimic deși ei știu că eu am dreptate. Nu spun pentru că nu au curaj sau pentru că sunt implicați în campanie”, a precizat Elena Udrea.

Printre cei înştiinţaţi în avans de existenţa acestei „mape”-jurnal ar fi, susţine Elena Udrea, generalul Florian Coldea, directorul interimar al SRI.

„Inclusiv domnului Coldea i-am spus că am început să scriu tot. Dacă nu apucam să spun, lucrurile acestea să rămână să le citească oamenii”, a precizat Udrea.

CITEŞTE ŞI DOSARUL GALA BUTE. Tudor Breazu, apropiat al Elenei Udrea, REŢINUT de procurorii DNA

Elena Udrea a spus că nu acuză de nimic servicilile, ci persoanele din cadrul serviciilor implicate în campanie.

„Lucrurile pe care le afirm le știu din discuțiile purtate sau de la alte persoane. Nu vreau să fac speculații. Ce cred eu este una. Nu mă lupt cu adversari politici, nu mă lupt cu serviciile implicate în campanie pentru că nu serviciile s-au implicat, mă lupt cu persoane implicate în campanie”, a afirmat Udrea.

Deputatul a reiterat că dosarele si cererile de arestare au fost făcute după ce a lansat acuzaţiile la adresa lui Coldea.

După ce am făcut acuzațiile au venit cereri de arestare preventivă pe bandă. În decurs de două ore s-au emis trei cereri de arestare preventivă. una din cereri e pe baza unui denunț făcut de o persoană care a făcut denunțuri împotriva mai multor persoane, și anume domnul pescariu, care stă liber. Din principiu ar trebui tratate denunțurile în mod egal”, a arătat fostul ministru.

Unul din aceste denunțuri e făcut de Gabriel Marin care spune că a dat mită lui Dorin Cocoș pentru că banii ar fi ajuns și la mine. Pe omul acesta nici nu îl cunosc. E o nebunie”, a mai spus Udrea.

Pe de altă parte, Udrea a arătat că tot ce se întâmplă zilele aceastea au ca țintă reducerea sa la tăcere.

CITEŞTE ŞI TREI cereri de ARESTARE pentru Elena Udrea. Fostul ministru, TURNATĂ la DNA de Dinu Pescariu

„Cred că ar trebui să împart statului tuturor dezbaterilor cu Coldea. Lucrurile pe care le-am spus despre el cred că sunt la fel de importante. Trăim un mom important pentru România. Cred că dezbaterea ar trebui să fie cum se exercită puterea în această țară în acest moment. (…)

Justiția trebuie să ancheteze dacă există o suspiciune sau vreau acuzația în spațiul public. Elena Udrea, eu, trebuie să dau răspunsuri la acuzațiile care mi se aduc. Dar de la această normalitate pe care nu numai că o recunosc, o susțin, la ceea ce se întâmplă în ultimele luni, un atac crescendo cu țintă Elena Udrea. Eu am fost țina dosarului Microsoft, fără ca eu să fiu menționată în acel dosar. E o strategie care are ca țintă reducerea la tăcere a Elenei Udrea”, a declarat Elena Udrea.