Elena Udrea: Dosarele în care SRI a lucrat cu DNA ar trebui rejudecate. Îmi voi prezenta cazul la ONU

Publicat: Joi, 24 Mai 2018 20:49 // Actualizat: Joi, 24 Mai 2018 20:49 // Sursa: romaniatv.net

Elena Udrea susţine că dosarele în care SRI a lucrat cu DNA ar trebui rejudecate, având în vedere documentul secret prezentat de Traian Băsescu. Fostul ministru al Turismului susţine că îşi va prezenta cazul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

"Documentul care a apărut în spaţiul public în urma declaraţiilor lui Traian Băsescu este un doc important nu doar pentru cazul meu (..), dar este important pentru toate dosarele în care SRI a lucrat cu DNA în baza protocolului SRI-Parchetul General, care, potrivit unei decizii a CCR, a trebui rejudecate şi probele eliminate din dosar. (..) DNA, în mai multe dosare, printre care cele ale Alinei Bica şi al lui Liviu Dragnea, a răspuns instanţei minţind că nu a lucrat în baza protocolului în dosarele respective. (..) În consecinţă, nu doar "Gala Bute" ci toate dosarele aflate în această situaţie, toate dosarele de după 2009 sunt dosare în care s-a lucrat în baza protocolului DNA-SRI şi toate ar trebui rejudecate în condiţii de legalitate", a declarat Elena Udrea la România TV.

Fostul ministru susţine că DNA avea cunoştinţă despre respectivul document, însă nu l-a depus la dosarul cauzei.

"În final, documentul are o frază imporatntă, acest document este doar pentru cunoştinţa procurorului, nu e prezentat apărării, mie, instanţei şi, cu toate astea, un om, adică eu, este judecat şi condamnat la 6 ani. (..) Am formulat plângere împotriva procurorilor Marius Bulancea şi Ana Dana pentru că ştiau de document şi nu l-au prezentat, ceea ce e cercetare abuzivă. (..) Noi vedem că procurorii au putut să selecteze probele. Vedem că SRI poate să trimită sau nu probele, în funcţie de ce interese are", a precizat Udrea.

Elena Udrea susţine că dacă se va dispune rejudecarea cauzei Gala Bute va reveni în România, precizând că în caz contrar va rămâne în Costa Rica.

"De ce m-aş duce 6 ani la închisoare doar pentru că vor Coldea şi Kovesi? Statutul meu aici este al unui om prigonit în ţara lui. Mă voi adresa în continuare Organizaţiei Naţiunilor Unite, o să prezint cazul meu şi acolo. Voi continua (n.r. dacă va fi condamnată) să mă lupt de aici pentru a dovedi că în România se petrece un abuz nemăsurat şi să găsesc o soluţie ca acea soluţie să fie desfiinţată la un moment dat", a mai spus fostul ministru.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut public, miercuri, un document al SRI, despre care spune că este strict secret şi i-a parvenit în urmă cu câteva luni, şi care vizează dosarul Gala Bute, menţionându-se clar rolul acestuia şi cum funcţiona relaţia cu sistemul judiciar.

Traian Băsescu face public un document secret al SRI care vizează "Gala Bute": "Arată cum ajungeau la politicieni"

Instanţa supremă va anunţa decizia definitivă în dosarul Gala Bupte pe 5 iunie.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cazuri rejudecate dna elena udrea gala bute ONU Traian Băsescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 mai 09:03
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Uite țara defrișată și nici un hoț nu a călcat-o vreodată
Și îi tot latră și-asta când a tulit-o să nu o duci la un control cu internare și zice că e fatămare!

… Mai dă acum și pe la ONU?
Ca pe la TEOLOGIE...?

Dar, pe la maică-sa nu dă?
... Să-i spună ce-ar fi putut să fie!
1
EUR
4.8341
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H