Udrea: Dreapta nu are un candidat care să rupă gura târgului de unul singur

Elena Udrea consideră că formaţiunile de dreapta nu au în acest moment un candidat puternic la alegerile prezidenţiale, care să fie capabil să câştige aceste alegeri de unul singur.

21 oct. 2013, 16:23
Udrea: Dreapta nu are un candidat care să rupă gura târgului de unul singur

„E mult mai puţin important acum cine va fi candidatul dreptei. Important e ce vehicul politic îi punem în spate. Repet, avem nevoie de un vehicul puternic de centru-dreapta, întrucât nu avem un candidat care va rupe gura târgului de unul singur. Nu se va repeta scenariul unei victorii cum a avut Băsescu, venind cu o lună înainte şi să câştige alegerile”, a explicat Elena Udrea într-o intervenţie la România TV.

Deputatul PDL Elena Udrea şi preşedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, sunt văzuţi drept principalii favoriţi la postura de candidat al dreptei la alegerile prezidenţiale din anul 2014, potrivit unui sondaj realizat de Ziare.com.

Astfel, Elena Udrea este văzută drept principalul candidat al dreptei la prezidenţiale, în acest sens exprimându-se 28,48% dintre cei care au răspuns sondajului realizat de Ziare.com. Al doilea pe listă este fostul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu, pentru care ar opta 26,07% dintre respondenţi.

Prim-vicepresedintele PDL Cătălin Predoiu, unul dintre cei trei democrat-liberali înscrişi în cursa internă pentru a fi desemnaţi candidat al partidului la prezidenţiale, a fost văzut drept candidatul dreptei de către 17,07 la sută dintre cei care au răspuns sondajului.

Fostul premier Emil Boc este luat în considerare de către 8,95% dintre respondenţi.

De asemenea, 9,82 la sută dintre cei care au dat un răspuns sondajului Ziare.com consideră ca un alt candidat, în afară celor patru, va fi opţiunea dreptei pentru Cotroceni.