Elena Udrea ELIBERATĂ din arestul Poliţiei Capitalei. Cine a aşteptat-o la ieşirea din penitenciar VIDEO

Elena Udrea a fost eliberată, marţi seară, din arestul Poliţiei Capitalei, după ce Înalta Curte pentru Casație și Justiție a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

17 feb. 2015, 19:27
Elena Udrea ELIBERATĂ din arestul Poliţiei Capitalei. Cine a aşteptat-o la ieşirea din penitenciar VIDEO

Elena Udrea a părăsit arestul Poliţiei Capitalei, marţi seară, în jurul orei 20.15. Aceasta a fost aşteptată în maşina care a dus-o acasă de mama sa. Imediat cum Elena Udrea a urcat în autoturism, mama sa, vizibil emoţionată, a luat-o în braţe.

După ce a plecat de la Poliţia Capitalei, Elena Udrea a mers la Secţia 2 de Poliţie pentru a fi luată în evidenţă, conform procedurilor legale. „Nu am voie decât acasă„, le-a spus Elena Udrea jurnaliştilor, după ce a ieşit din secţia de Poliţie.

Instanța a admis, marţi, contestația formulată de Elena Udrea împotriva deciziei de arestare preventivă, dispusă în cazul ei pe 11 februarie, urmând ca aceasta să stea în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Judecătorii au impus Elenei Udrea mai multe obligații, printre care: să nu comunice cu Dorin Cocoș, Dinu Pescariu, Ana Maria Topoliceanu sau cu membrii familiilor acestora, direct sau indirect; să nu comunice informații referitoare la acuzația penală presei sau prin rețelele de socializare. Magistrații îi atrag atenția lui Udrea că, în caz de încălcare a acestor obligații, se poate dispune arestarea preventivă.

Elena Udrea a fost arestată preventiv pe 11 februarie, la cererea procurorilor DNA, fiind acuzată de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro); și spălare de bani.

Citeşte şi: ELENA UDREA, primele declaraţii după aflarea sentinţei VIDEO