Elena Udrea şi Alina Bica au fost ELIBERATE de Crăciun în Costa Rica. Prima decizie luată de „blonda de la Cotroceni”

Elena Udrea şi Alina Bica vor petrece Crăciunul în libertatea. Magistraţii Tribunalului din Pavas au decis luni eliberarea din arest preventiv a Elenei Udrea şi a Alinei Bica, informează ameliarueda.com.

24 dec. 2018, 15:45

UPDATE: Elena Udrea şi Alina Bica au ieşit din închisoare. Înainte de a fi eliberate, cele două au ajuns la Departamentul de Migraţie din Costa Rica pentru verificări.

Ministerul Public din Costa Rica a cerut eliberarea celor două după ce a primit din partea Ministerului de Justiţie din România documente care atestau retragerea cererilor de extrădare. 

Informaţia a fost confirmată şi de iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, care se află şi el în Costa Rica.

UPDATE: Închisoarea Vilma Curling unde se afla Elena Udrea și Alina Bica a primit ordinul de eliberare pentru cele două din partea Tribunalului Penal din Pavas, cel care a dispus să fie puse în libertate de urgenţă. După procedurile legale, Elena Udrea și Alina Bica vor putea ieși din închisoarea Vilma Curling, unde sunt încarcerate de aproape 3 luni, de pe data de 3 octombrie.

 

Ministerul Public din Costa Rica a anunțat oficial că s-a declanșat procedura eliberării fostului ministru al Dezvoltării din pușcăria costaricană. Decizia vine după ce ministrul Justiției Tudorel Toader a anuntat autoritățile din Costa Rica privind documentele de retragere a cererilor de extrădare. Cu mai multe informații a venit avocatul Elenei Udrea, la România TV.

Tudorel Toader explică semnarea documentelor pentru eliberarea Elenei Udrea şi Alinei Bica: „Aşa spune legea”

„Eu am vorbit cu avocata din Costa Rica care mi-a comunicat cam aceleași informații. Ministerul Public din Costa Rica a fost informat de Ministerul din România faptul că s-au emis documentele de retragere ale solicitării de extrădare. Acum, este o chestiune de ore, minute, până când totul se va pronunța. Atunci se va întâmpla lucrul pe care l-a dorit: să-și petreacă sărbătorile alături de familie și fetiță”, a spus Veronel Rădulescu.

Apărătorul în instanță al Elenei Udrea a menționat că aceasta se va întoarce în România, imediat ce va rezolva problema cu pașaportul.