Elena Udrea: Am semnalat NEREGULILE la ANRP din timpul Guvernului Boc. Nu neg prietenia cu Alina Bica

Elena Udrea, liderul PMP, a declarat, miercuri, că nu neagă prietenia cu Alina Bica şi speră că aceasta să-şi dovedească nevinovăţia în dosarul în care a fost arestată preventiv. Pe de altă parte, Udrea a arătat că ea semnalat neregulile de la ANRP încă din timpul Guvernului Boc. "Reacţia instituţiilor şi a colegilor a fost că eu mă înşel şi că lucrurile sunt ok", a spus Udrea.

26 nov. 2014, 10:58
Elena Udrea: Am semnalat NEREGULILE la ANRP din timpul Guvernului Boc. Nu neg prietenia cu Alina Bica

„De zece ani de când sunt în politică, nu cred că am spus altceva decât că trebuie să lăsăm Justiţia să funcţioneze. Nu am negat niciodată relaţia de prietenie cu Alina Bica, care datează de când eram în Guvern. Faptul că fotografiile au apărut în campanie a contat foarte mult. S-a văzut şi la vot. Toate sondajele mă indicau la 7 – 8%. Am pierdut voturi în ultima săptămână cu scopul de a pierde locul trei.

Relaţia mea cu doamna Bica nu are nimic de a face cu posibila implicare a doamnei Bica în dosarul retrocedărilor. Am construit această relaţie pornind de la faptul că doamna Bica aviza actele legislative în Guvern. Sper că doamna Bica îşi poate dovedi nevinovăţia. Nu aş comenta mai mult de implicarea sa„, a spus Elena Udrea, la Adevărul Live.

Liderul PMP a precizat că ea a semnalat neregulile de la ANRP încă de pe vremea cabinetului Boc.

În vremea în care făceam parte în Guvernul Boc am semnalat că la ANRP se vorbeşte de fapte de corupţie la adresa preşedintei. Am spus că am auzit că acolo se întâmplă fapte de corupţie. Reacţia instituţiilor şi a colegilor a fost că eu mă înşel şi că lucrurile sunt ok. Sunt dintre cei acre au semnalat că este grav, ilegal, ce se întâmplă la ANRP. Nu dau numele colegilor, dar vorbim de colegii din Guvernul Boc. Acest dosar a început în 2013. DNA nu am sesizat pentru că nu era treaba mea. Eu am avut nişte semnale de la cetăţeni, de la oameni implicaţi. Acest semnal l-am transmis şi eu. Am văzut acum critici că doamna Bica a fost numită procuror DIICOT. Dacă existau informaţii, presupun că cei care au numit-o, Victor Ponta şi Traian Băsescu, ar fi ştiut. Părerea mea este că nu s-a ştiut„, a arătat Udrea.

CITEŞTE ŞI Alina Bica, SUSPENDATĂ din magistratură până la soluţionarea dosarului în care este arestată

Udrea a adăugat că, în ceea ce priveşte numirea Alinei Bica, presupunerea ei a fost că „cei care au avut atribuţii consituţionale ar fi avut informaţii, nu ar fi numit-o”.

Nu am ajutat-o pe Alina Bica să devină procuror DIICOT. Cred că ar trebui să existe o bună-credinţă a comentariilor care se fac. Legat de această speţă, sunt printre cei care au spus că nu este în regulă ce se întâmplă la conducerea ANRP. Legat de această speţă, sunt printre cei care au spus că nu este în regulă ce se întâmplă la conducerea ANRP. Doamna Bica a fost văzută ca un profesionist în interiorul Guvernului şi în sistem”, a declarat Udrea.