Elena Udrea: Am semnalat NEREGULILE la ANRP din timpul Guvernului Boc. Nu neg prietenia cu Alina Bica

Publicat: Miercuri, 26 Noiembrie 2014 12:58 // Actualizat: Miercuri, 26 Noiembrie 2014 13:01 // Sursa: romaniatv.net

Elena Udrea, liderul PMP, a declarat, miercuri, că nu neagă prietenia cu Alina Bica şi speră că aceasta să-şi dovedească nevinovăţia în dosarul în care a fost arestată preventiv. Pe de altă parte, Udrea a arătat că ea semnalat neregulile de la ANRP încă din timpul Guvernului Boc. "Reacţia instituţiilor şi a colegilor a fost că eu mă înşel şi că lucrurile sunt ok", a spus Udrea.

"De zece ani de când sunt în politică, nu cred că am spus altceva decât că trebuie să lăsăm Justiţia să funcţioneze. Nu am negat niciodată relaţia de prietenie cu Alina Bica, care datează de când eram în Guvern. Faptul că fotografiile au apărut în campanie a contat foarte mult. S-a văzut şi la vot. Toate sondajele mă indicau la 7 - 8%. Am pierdut voturi în ultima săptămână cu scopul de a pierde locul trei.

Relaţia mea cu doamna Bica nu are nimic de a face cu posibila implicare a doamnei Bica în dosarul retrocedărilor. Am construit această relaţie pornind de la faptul că doamna Bica aviza actele legislative în Guvern. Sper că doamna Bica îşi poate dovedi nevinovăţia. Nu aş comenta mai mult de implicarea sa", a spus Elena Udrea, la Adevărul Live.

Liderul PMP a precizat că ea a semnalat neregulile de la ANRP încă de pe vremea cabinetului Boc.

"În vremea în care făceam parte în Guvernul Boc am semnalat că la ANRP se vorbeşte de fapte de corupţie la adresa preşedintei. Am spus că am auzit că acolo se întâmplă fapte de corupţie. Reacţia instituţiilor şi a colegilor a fost că eu mă înşel şi că lucrurile sunt ok. Sunt dintre cei acre au semnalat că este grav, ilegal, ce se întâmplă la ANRP. Nu dau numele colegilor, dar vorbim de colegii din Guvernul Boc. Acest dosar a început în 2013. DNA nu am sesizat pentru că nu era treaba mea. Eu am avut nişte semnale de la cetăţeni, de la oameni implicaţi. Acest semnal l-am transmis şi eu. Am văzut acum critici că doamna Bica a fost numită procuror DIICOT. Dacă existau informaţii, presupun că cei care au numit-o, Victor Ponta şi Traian Băsescu, ar fi ştiut. Părerea mea este că nu s-a ştiut", a arătat Udrea.

CITEŞTE ŞI Alina Bica, SUSPENDATĂ din magistratură până la soluţionarea dosarului în care este arestată

Udrea a adăugat că, în ceea ce priveşte numirea Alinei Bica, presupunerea ei a fost că "cei care au avut atribuţii consituţionale ar fi avut informaţii, nu ar fi numit-o".

"Nu am ajutat-o pe Alina Bica să devină procuror DIICOT. Cred că ar trebui să existe o bună-credinţă a comentariilor care se fac. Legat de această speţă, sunt printre cei care au spus că nu este în regulă ce se întâmplă la conducerea ANRP. Legat de această speţă, sunt printre cei care au spus că nu este în regulă ce se întâmplă la conducerea ANRP. Doamna Bica a fost văzută ca un profesionist în interiorul Guvernului şi în sistem", a declarat Udrea.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 nov 14:02
Răspunde | Votează email 0 email
NE priceputul
Eu nu pricep un lucru:cum poti sa avertizezi un om cinstit sa fie cinstit?
Oare nu tocmai faptul ca-l stia ca nu e a facut asta?Pai cand sotul aduce atata banet si cheltuie mai mult decat e posibil, nu stii ca a furat, sau ca a castigat bani nemunciti?
Cei care muncesc cinstit stiu cati au si daca-i trezesti noapte si-i intrebi cat au, Iti spun mai exact ca-i tot numara sa le ajunga!Stiu cat le-ar mai trebui sa scape de datorii...
Asa ca eu una nu cred in neimplicarea ei in astfel de treburi...
26 nov 13:21
Răspunde | Votează email 0 email
Excelent Udrea
Elena Udrea la acea vreme a spus-o si public, dar cine s-o auda? Unde era DNA dar SRI, de ce n-au ascultat-o? O felicit pe Udrea pentru ca are curajul sa spuna verde in fata tuturor frustratilor ca ea este cea corecta si ei cei care gresesc. Presa este compromisa in general de asta au atacat-o pe Udrea, stiau ca ea stie multe si faptul a spus clar ca la ANPR se faceau nelegiuiri, n-a convenit multora!
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H