Elena Udrea, în faţa instanţei din Bulgaria. Fostul ministru al Turismului ar fi suferit o cădere nervoasă

Elena Udrea, condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, a ajuns, sâmbătă, în faţa instanţei din Bulgaria care va decide ce se va întâmpla cu ea în continuare.

09 apr. 2022, 16:04
Elena Udrea, în faţa instanţei din Bulgaria. Fostul ministru al Turismului ar fi suferit o cădere nervoasă

Elena Udrea, în faţa instanţei din Bulgaria. Condamnată definitiv la şase ani de închisoare, Elena Udrea a reuşit să iasă din ţară pe la vama Giurgiu, înainte de emiterea mandatului. A fost, însă, prinsă de autorităţile bulgare la vama Kulata, pe unde încerca să ajungă în Grecia.

Elena Udrea, în faţa instanţei din Bulgaria

În cazul fostului ministru al Turismului, există două posibilităţi. Instanţa poate decide fie să o predea autorităţilor române, fie să o reţină în arest preventiv. O decizie în acest sens va fi luată într-un interval de 10 zile.

Fostul ministru al Turismului a ajuns în faţa magistraţilor bulgari în jurul orei 15.00. Ea a fost reţinută în Bulgaria, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile româneşti. Iniţial, a fost reţinută pentru 24 de ore, ulterior măsura fiind prelungită cu 72 de ore.

Citeste si EXCLUSIV Traian Băsescu: „Elena Udrea nu a dus niciun leu acasă. O groază de lichele spun că au dat bani ca să ajungă la mine”

Fostul ministru al Turismului ar fi suferit o cădere nervoasă

În curstul zilei de sâmbătă, şi iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, a ajuns în Bulgaria. Potrivit Antena 3, acesta a declarat că Udrea ar fi suferit o cădere nervoasă după ce a fost reținută, dar că acum se simte ceva mai bine.

Surse apropiate au declarat pentru România TV că Elena Udrea este foarte îngrijorată şi speriată. A rămas fără haine, însă rămâne de văzut dacă autorităţile bulgare vor permite ca Elenei Udrea să-i fie duse haine. De exemplu, legislaţia din România prevede că persoanele reţinute sau alte în arest preventiv nu pot primi vizite.

Judecătorii bulgari au amânat discutarea cazului fostului ministru al Turismului pentru că nu au avut în sală un translator autorizat.

Nu a declarat nimic pentru că nu au ajuns documentele traduse. În plus, nu a existat un translator autorizat. Acesta este și motivul pentru care s-a amânat pentru mâine (sâmbătă n.red.). Nu exista translator în acest oraș, trebuie adus din Sofia. Am vorbit cu ea. Nu știe nimic pentru că în momentul în care a plecat din România, instanța încă nu se pronunțase. A declarat că are o fetiță mică, familie și își dorește să se reîntoarcă alături de ei„, a declarat avocata Elenei Udrea, potrivit România TV.

Citeste si Fost apropiat al Elenei Udrea spune că aceasta a fost trădată de cei care „se gudurau pe lângă ea pentru funcţii”: „Acum sunt moraliştii care salută decizia justiţiei”