ELENA UDREA, încurajată şi persiflată pe Facebook: Eşti sexi, frumoaso! A venit şi rândul tău, baftă!

Aducerea Elenei Udrea în bârlogul procurorilor anticorupţie a provocat o vie emoţie în rândul celor care îi urmăresc contul de Facebook. Reacţiile au variat de la sprijin necondiţionat şi necritic din partea admiratorilor până la entuziasm febril din partea celor aud zvon de cătuşe şi văd geamuri cu bare metalice plasate orizontal în viitorul preşedintelui PMP.

29 ian. 2015, 11:34
ELENA UDREA, încurajată şi persiflată pe Facebook: Eşti sexi, frumoaso! A venit şi rândul tău, baftă!

În mai puţin de o oră, postarea prin care Elena Udrea îşi anunţa ducerea cu mandat la DNA a strâns peste 700 de like-uri, zeci de comentarii şi peste o sută de distribuiri.

Dintre cei care au simţit nevoia irepresebilă de a comenta, unii fac parte din categoria celor care par să fi scris mai mult pe Facebook decât au făcut-o în anii de şcoală, dovadă fiind perversiunile la care au supus limba română:

-„Zii tot si apucativa de treaba .va asteptam sa pormiti in forta proiectul pmp”
-„stai linistita totul va fi bine doamna nu te lua dupe rautatile mitocanilor” 
-„Succes doamna. Sai dai in primire pe toti banditi si sa sprijini DNA-ul pentru indentificarea tuturor infractorilor indiferent de culoarea politica”
-„Respect pentru doamna, Udrea!” 
-„Succes si mult curaj asa cum stiu ca sunteti. „

În mod firesc a venit şi reacţia: „Ce Draqu mai Postaci, voi chiar nu sunteti in stare sa scrieti cu mai putine greseli gramaticale? Ma scoateti din sarite! Parca e defilarea agramatilor aici.”

CITEŞTE ŞI ELENA UDREA, adusă cu mandat la DNA. Procurorii o acuză de SPĂLARE DE BANI în Dosarul Microsoft VIDEO

Un grup şi mai consistent este cel al entuziaştilor, mulţi dintre ei disimulându-şi bucuria prin intermediul exprimărilor sarcastice:
„A VENIT SI RANDUL TAU,BAFTAAAAAAAAA !!!” 
-„la multi ani” 
-„Mai nou mandatele se aduc de procurori, mai vechi se trimiteau cu porumbelul. Vedeţi ce bine era pe alte vremuri?” 
-„Daca vreti sa fiti doamna salvatoare a Romaniei, spuneti doamna, la DNA, tot ce stiti! Nu omiteti nimic, doamna, niciun nume, nicio cifra! O sa aveti locul asigurat in istorie, doamna!” 
-„Să Te-a ajute Dumnezeu. …Dacă mai poate!” 
-„Locul tau e la cumpărături..nu la DNA!:) 
-„Sper sa stai macar 10 anisori”

Nu lipsesc nici postări de o infinită candoare cum ar fi: „Sperăm să nu aveţi probleme” . Alţii îşi exprimă propensiunea către metafizică prin reflecţii adânci asupra naturii sistemului judiciar: „Eu n-ash avea incredere in niste anchetatori pe care nu ii cunosc. Cine ii da dreptul unui om sa se autointituleze ,,anchetator”? sau ca un altul sa ii confere acestuia acest ,,titlu” de glorie ? 

Într-un alt comentariu este deplânsă lipsa de maniere a procurorilor: „Eu nu sunt fanul tau. dar nu cred ca asa se face sa te ia din strada. trebuia o invitatie. ce pot sa iti spun. sa iti dea Dumnezeu putere sa treci peste asta”

Unele postări sunt destul de criptice în ce privelte sensul lor: „Be the best and fuck’em all!!!Daca re sti nemanjita ca d’alde grebla ghitza plagiatoru’ et co. nu ai de ce sa’ti fie teama…..lasa coardele care mor de invidie la adresa ta….u r the best fuck the rest!!!” 

Altele sunt în afara subiectului discutat: „Chiar nu erau bani pentru bugetari? Va amintiti cum ati taiat salariile,ati desfiintat scolile si spitalele,in timp ce buzunarele altorta se umpleau?” 

Sunt două postări care exprimă o admiraţie necondiţionată faţă de Udrea şi, concomitent, o totală lipsă de interes faţă de tribulaţiile ei prin justişie:
„I love your presence on my page every day and forever I send you my best thoughts light of happiness and joy beautiful woman and the expression of that beautiful face with these heat eyes a beautiful woman harmonic light in this yummy looking beautiful is the light of life forever beautiful woman and the expression of that beautiful face with these heat eyes harmonic light in this delightful look” 
-„esti sexi frumoaso” 

Nu lipsesc conspiraţioniştii: „respect maxim. este mâna lui voiculescu aici.” 

Nu în ultimul rând, printre comentatori sunt cei care, din motive obscure, cred că dacă folosesc exclusiv majuscule, forţa lor argumentativă devine evidentă pentru toată lumea: „INVIDIOSILOR CINE RIDE LA URMA VA RIDE MAI BINE ,NIMENI NU POATE ACUZA PE CINEVA PINA LA PROBATORIU ,ORICINE ERA INTRO FUNCTIE ALTI ZIC CA-S HOTI S-A VAZUT SI LA D-UL IOHANNIS CA A FOST CORECT DAR TOTI IL ACUZAU .PINA NU SE VA PRONUNTA DNA.NIMENI NU POATE ACUZA PE NEDREPT .ASTEPTATI NU ARUNCATI CU NOROI DACA VA ERA.O RUDA NU VA DUREA CEIA CE NU E CORECT NU VA PRIPITI A DA UN VERDICT”.