Elena Udrea mai face o încercare să iasă din închisoare. Solicitare de ultimă oră a avocaților fostului ministru al Turismului

După ce a scăpat de dosarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Băsescu de la alegerile prezidențiale din 2009, Elena Udrea mai face o încercare să anuleze condamnarea la cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

28 nov. 2023, 14:54
Elena Udrea mai face o încercare să iasă din închisoare. Solicitare de ultimă oră a avocaților fostului ministru al Turismului

Elena Udrea vrea cu orice chip să iasă din închisoare. Avocații fostului ministru au depus o solicitare de revizuire a sentinței și suspendarea executării hotărârii în cazul Gala Bute. Această cerere a fost depusă la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), iar avocații susțin că au adus noi probe și mărturii care ar putea dovedi nevinovăția Elenei Udrea.

Una dintre aceste noi dovezi este un document anterior secretizat, care acum este adus în fața instanței pentru a susține nevinovăția fostului ministru. De asemenea, apărarea a depus și mai multe mărturii care ar fi în favoarea Elenei Udrea.

Avocatul Veronel Rădulescu susține că dosarul Gala Bute a fost instrumentat într-o perioadă în care justiția era dominată de DNA, iar judecătorii simțeau presiunea de a emite sentințe în conformitate cu dorințele acestei instituții. Acesta a subliniat că într-un alt dosar recent, instanțele au interpretat situații similare diferit, ceea ce ar putea justifica revizuirea hotărârii în cazul Gala Bute, mai scrie sursa citată.

Vă reamintim că Elena Udrea a scăpat de dosarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Băsescu după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv cererea DNA de recurs în casaţie împotriva deciziei de încetare a procesului penal în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009.

DNA a încercat să obţină anularea deciziei Instanţei supreme din 11 iulie, atunci când s-a dispus încetarea procesului împotriva celor două, pe motiv că faptele s-au prescris, deşi magistraţii au constatat că există dovezi care ar atesta vinovăţia lor.

În acelaşi dosar, ICCJ a dispus încetarea procesului penal şi în cazul Ioanei Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, care avea o condamnare de 5 ani pentru instigare la delapidare şi spălarea banilor.