Elena Udrea, martor în dosarul ANRP: Îmi beau cafeaua la Înalta Curte

Elena Udrea s-a prezentat luni dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost chemată ca martor în dosarul ANRP.

28 nov. 2016, 09:48
Elena Udrea, martor în dosarul ANRP: Îmi beau cafeaua la Înalta Curte

„La inceput de saptamana, imi beau cafeaua la… ICCJ. Stiu ca e greu de crezut pentru cei care v-ati obisnuit sa fiu inculpatul de serviciu, dar astazi sunt doar martor intr-un dosar ANRP. 

Nu stiu daca declaratia mea va face lumina, dar sigur eu voi spune tot ce cunosc despre acest subiect, asa cum am facut si in 2010, cand l-am informat pe Presedintele Traian Basescu despre nereguli in activitatea unor persoane din conducerea institutiei. Ce a urmat atunci, probabil va amintiti. Sefii SRI au dispus monitorizarea activitatii celor de acolo si dupa sase luni au venit cu raspunsul ca ce am zis eu nu se confirma!!! 

Poate ar fi interesant ca rapoartele SRI sa fie aduse in instanta pentru lamurire. Desi ma indoiesc ca cineva are curaj sa le ceara avand in vedere ca eu am cerut Note secrete relevante in Gala Bute si mi-a fost respinsa proba…”, a scris Elena Udrea pe Facebook, unde a postat şi o fotografie cu ea bându-şi cafeaua în holurile ÎCCJ. 

Solicitarea de audiere a Elenei Udrea ca martor în dosarul Microsofta fost făcută de fosta şefă a DIICOT, procuroarea Alina Bica, prietena Elenei Udrea. În acest caz sunt implicaţi fostul său soţ, Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş.

„O să dau o declaraţie despre ce ştiu eu de situaţia de la ANRP şi această declaraţie este în sensul celor pe care şi Alina Bica le susţine. Am fost prima care a atras atenţia, încă din 2010, că acolo sunt, se întâmplă anumite lucruri. Sunt în măsură să spun în faţa unei instanţe ceea ce cunosc şi ceea ce este adevărat. Eu ştiu foarte multe lucruri, dar nu ştiu cine vrea să le afle. Ca şi în procesul acesta („Gala Bute”- n.r.). Sunt gata să le spun sub jurământ în faţa unei instanţe de judecată”, a declarat Elena Udrea, la instanţa supremă.