Mesajul de împăcare al Elenei Udrea. De ce îngroapă deputatul securea războiului

Deputatul Elena Udrea declară, într-o postare pe blog, că alegerile în PDL au luat sfârşit şi, deşi au fost nereguli la Convenţia de sâmbătă, nu mai susţine contestarea rezultatului alegerilor. "Vom merge pe calea dialogului şi cooperării cu Vasile Blaga şi viitoarea echipă de conducere a partidului",  spune Udrea.

27 mart. 2013, 14:03
Mesajul de împăcare al Elenei Udrea. De ce îngroapă deputatul securea războiului

„E mai important pentru mine să avem alegeri necontestate în partid şi o conducere legitimă, în acord cu ce-şi doreşte baza partidului, decât să fiu eu preşedintele PDL”, afirmă Udrea, miercuri, într-o postare pe blog.

Ea arată că la alegerile de la Convenţia PDL de sâmbătă au fost „o mulţime de nereguli” semnalate şi în cele două contestaţii depuse echipa sa, însă după respingerea acestora nu mai are nicio aşteptare în acest sens.

Realitatea este însă că nu avem nicio aşteptare de la colegii noştri pentru un răspuns pozitiv la solicitările făcute. Ca urmare, consider că alegerile au luat sfârşit„, spune Udrea.

De asemenea, ea arată că va rămâne în partid şi cere acelaşi lucru susţinătorilor săi, adăugând că nu va face opoziţie internă şi va ajuta la atingerea ţintelor PDL, cu menţiunea că persoanele din conducerea formaţiunii trebuie să îşi asume responsabilitatea în totalitate pentru „soarta PDL”.

„Aşa cum am declarat tot timpul, rămân în PDL şi vreau ca toţi cei care m-au susţinut, jumătate din partid, să facă la fel, pentru că este nevoie de absolut toată lumea şi sunt convinsă că partidul s-ar prăbuşi fără ei. Vom face tot ceea ce ţine de noi pentru a asigura unitatea PDL. Ne dorim să rămânem împreună şi să ne batem pentru principiile şi valorile pe care ni le-am asumat cu totţi prin moţiunea «Noul Partid Democrat Liberal. O Nouă Românie». Ne vom bate cu USL cu toată energia noastră, încercând să demascăm incompetenţa şi impostura celor care guvernează atât de prost România astăzi”, spune ea.

Vom merge pe calea dialogului şi cooperării cu Vasile Blaga şi viitoarea echipă de conducere a partidului. Cu menţiunea că responsabilitatea pentru soarta PDL le va reveni în totalitate celor care-şi asumă conducerea partidului. (…) Chiar dacă lucrurile la Convenţie nu au ieşit aşa cum cred că ar fi avut nevoie PDL pentru a transmite un semnal de schimbare şi înnoire, cred în continuare în acest partid şi în capacitatea sa de a-i readuce pe români aproape de noi”, adaugă Elena Udrea.

Pe de altă parte, ea susţine că „PDL nu trebuie să se autoexcludă de la un proces de construcţie a unui pol politic de centru-dreapta puternic în România”.

Ea mai ţine să le răspundă şi celor care au afirmat în ultimele zile că nu ştie să piardă, amintind că şi-a prezentat demisia de la conducerea PDL Bucureşti după rezultatul slab în alegerile locale din iunie 2012, dar şi din toate funcţiile de partid cu întreaga echipă a lui Emil Boc.

Udrea a spus şi, miercuri, în Colegiul Director al PDL, că rămâne în partid, că subiectul contestaţiilor este închis şi că trebuie să existe „respect reciproc” între iniţiatorii moţiunilor.