Elena Udrea nu s-a prezentat la termenul de luni al dosarului Hidroelectrica pentru că nu este vaccinată

Luni are loc la Curtea de Apel Bucureşti un nou termen în dosarul Hidroelectrica, în care este judecată şi Elena Udrea. Fostul ministru s-a prezentat, dar nu a intrat în sala de judecată, iar avocatul Veronel Rădulescu a explicat absenţa clientei sale.

25 oct. 2021, 11:59
Elena Udrea nu s-a prezentat la termenul de luni al dosarului Hidroelectrica pentru că nu este vaccinată
Mediafax Foto

Veronel Rădulescu a explicat că Elena Udrea s-a prezentat la termen, dar nu a intrat în sala de judecată pentru a nu risca o amendă contravenţională sau chiar o pedeapsă mai grea, chiar dacă CSM a comunicat că accesul justiţiabililor în sălile de judecată nu este condiţionat de certificatul verde.

„Mi-a solicitat sfatul în legătură cu accesul în această instituție publică, așa cum sunt toate instituțiile publice din România, iar opinia mea a fost că nu trebuie să intre în Curtea de Apel, fiind nevaccinată, pentru că poate fi supusă vreunei sancțiuni de ordin contravențional sau mai rău. Eu am văzut dezbaterile din presă cu privire la opinia CSM că această Hotărâre de Guvern nu interzice accesul justițiabililor în instanțele de judecată. Eu cred că CSM nu poate să anuleze Hotărâri de Guvern și nici măcar vreo adresă făcută de dl Raed Arafat către CSM nu poate să anuleze vreo HG publicată în Monitorul Oficial”, a spus Rădulescu, la Antena3.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) informează că noile restricţii adoptate de Guvern pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID- 19 nu vizează activitatea instanţelor şi parchetelor.

„Prevederile HG nr.1130/2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la HG nr.1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, justificate în contextul pandemic existent în România, nu vizează activitatea instanţelor şi parchetelor de pe lângă acestea”, transmite Consiliul Superior al Magistraturii.

În urma analizei, atât direcţia internă a Consiliului Superior al Magistraturii, la solicitarea preşedintelui CSM, cât şi Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă au apreciat că prevederile HG nr.1130/2021 nu intră în conflict şi nu sunt aplicabile domeniului justiţiei, odată ce legiuitorul a stabilit printr-un demers legislativ special organizarea şi desfăşurarea activităţii instanţelor şi parchetelor de pe lângă acestea în contextul pandemiei de COVID-19″, arată CSM, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Bebino, liderul Clanului Sportivilor, coleg de închisoare cu monstrul din Caracal. Transferul a avut loc din motive de siguranţă


loading...