Elena Udrea: Nu ţin neapărat să rămân preşedinte al PMP

Elena Udrea a declarat, miercuri, că ea nu ţine neapărat să rămână lider al PMP. Pe de altă parte, Udrea a spus că, la alegerile prezidenţiale, "miza a fost ca Udrea să iasă după Macovei şi să nu mai reprezinte nimic după alegeri".

26 nov. 2014, 12:27
Elena Udrea: Nu ţin neapărat să rămân preşedinte al PMP

„Nu ţin neapărat să rămân preşedinte al PMP. Băsiştii au votat împărţiţi în turul I pentru că au fost mai mulţi candidaţi. Traian Băsescu, la PMP, va aduce foarte mulţi dintre loialii electoratului său. Eu nu am o ţintă din a rămâne preşedintele PMP, dar am o ţintă să aduc în acest partid oameni valoroşi. Dorinţa mea este să văd în PMP noua clasă politică”, a spus Elena Udrea, la Adevărul Live.

În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, Udrea a arătat că îşi menţine părerea că „a fost o luptă cu Elena Udrea” să nu iasă pe locul trei şi să nu conteze pentru ce avea să se întâmple.

„Am fost ţinta unui tip de discurs: „să plece Udrea din politică”, „Udrea îi face rău lui Traian Băsescu”. Este evident că nu am făcut rău nimănui. Am fost un ministru bun şi un om loial. În campanie şi după, am remarcat că aceeiaşi oameni au avut tipul acesta de discurs. Că a avut efect este evident. Nu se punea problma să ajung în turul II, dar scorul era la 7 – 8%. Miza a fost Udrea să iasă după Macovei şi să nu mai reprezinte nimic după alegeri. Mă consider câştigătoarea locului trei în continuare. Faptul că am fost în faţa Monicăi Macovei, cot la cot cu Tăriceanu, nu le-a dat relaxarea să spună că Udrea a eşuat, dar am auzit că acest discurs îl pregătise. Dacă ar fi ieşit până la captă această strategie, i-am fi auzit: „Udrea să plece acasă””, a precizat Udrea.

CITEŞTE ŞI Partidul Elenei Udrea se pregăteşte de Congres extraordinar. Traian Băsescu, aşteptat în PMP