Elena Udrea: „Politicienii sunt şantajabili şi acţionează de frică”

Elena Udrea a declarat în cadrul emisiunii Dosar de politician că votul din Parlament în cazul său a fost unul dirijat, iar ân cazul Ponta nu este vorba de un dosar politic.

16 aug. 2015, 21:27
Elena Udrea: „Politicienii sunt şantajabili şi acţionează de frică”

Elena Udrea a făcut duminică seară mai multe confesiuni. „Politicienii sunt șantajabili și acționează de frică. Votul din cazul meu a fost unul dirijat. Unora le era teamă să și plece te teama ca nu cumva a doua zi să se trezească cu vreun dosar penal.

Așa funcționează România acum și nu mai e niciun secret. În felul acesta funcționau mai de mult sau cel puțin se pregăteau să funcționeze așa”, a declarat Udrea.Elena Udrea a mai adăugat că în trecut a confundat unele acțiuni cu statul de drept.

Eu am confundat unele acțiuni cu statul de drept. M-am gândit că scopul pe care îl vedeam necesar – statul de drept puternic – scuză anumite mijloace, cum ar fi anumite abuzuri. 

Acum nu mai gândesc așa. Pot să accept și situația în care să fiu victimă colaterală pentru ca România să ajungă unde ar trebui, dar suntem pe un drum bun? Vor fi eliminați toți cei care sunt posibili lideri”, a mai declarat aceasta.

Elena Udrea a declarat duminică seara că cercetarea penală în cazul premierului Victor Ponta nu este una politică, cum a fost în cazul său.

”În cazul lui Ponta, nu. La mine a fost pe repede înainte pentru că vorbisem prea mult. La Ponta e partea strategiei de a da jos actualul guvern. E primul pas pentru a da jos guvernul, toată lumea e de acord să fie dat jos guvernul, pentru că nu a făcut nimic, dar întrebarea este dacă permitem să dăm jos un guvern prin acțiuni ale justiției sau din cauza unui premier cercetat penal?”, a afirmat fosta candidată la prezidențiale la B1 TV

Ceea ce am considerat că era stat de drept era un plan de preluare a puterii din mâna celor care o dețin democratic, poate nemeritat, dar democratic, de reprezentanți ai forțelor serviciilor.

Din arest comunicam doar prin Facebook, cu ajutorul echipei de comunicare.

 Am participat la creerea unui sistem care este pe cale să preia puterea. Nu sunt o piesă importantă, dar am participat și eu. Am deternmiat situația în care ne aflăm astăzi.

Am crezut că se poate face justiție cu implicarea serviciilor și am greșit. Sunt un om care vrea să își repare greșeala”, a mai declarat Udrea.