Elena Udrea, primele declarații după decizia ANAF de a-i scoate averea la vânzare: „Să tot faci lucruri pentru țara asta”

Elena Udrea a avut o primă reacție după ce ANAF a anunțat că îi vinde două mașini și mai multe terenuri din apropiere de lacul Străulești pentru a acoperi prejudiciul din dosarul "Gala Bute".

11 oct. 2022, 21:20
Elena Udrea, primele declarații după decizia ANAF de a-i scoate averea la vânzare: „Să tot faci lucruri pentru țara asta”

Potrivit Elenei Udrea, această acțiune este nedreaptă și nejustificată.

„Nu doar ca stau abuziv in puscarie de 6 luni, dar tot abuziv sunt pusa sa platesc 8 milioane de lei, contravaloarea promovarii României la gala de box cand a boxat Lucian Bute in 2011 la Bucuresti. Promovarea a avut loc, brandul turistic a fost promovat si a fost vazut de aproape 200 de milioane de spectatori si telespectatori in direct si in reluare, pe televiziuni naționale si internationale cum ar fi Eurosport, Euronews, CNN.

A fost cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodata in Romania si cea mai mare actiune de promovare a țării, si eu sunt pusa acum sa plătesc contravaloarea acestei promovări, fără sa fiu vinovata de ceva anume. Deci putem spune ca Romania s-a promovat pe banii mei. E ca si cum ai pune un ministru al transporturilor sa plateasca un pod care s-a facut, de care se bucura toata tara, pe el trec masini, dar pentru ca o justitie absurda zice ca ministrul nu ar fi supravegheat suficient pe cei de la CNAIR care au facut licitatia pentru construirea podului, si desi nimeni de la CNAIR nu este acuzat de nimic, totuși, ministrul este pus sa plateasca podul din banii lui. Ce sa zic: să tot faci lucruri pentru țara asta!”, a scris Elena Udrea pe facebook.

Lovitură uriașă pentru Elena Udrea

Fiscul a anunțat că vinde două maşini care aparțin fostului ministru Elena Udrea, dar și mai multe terenuri. Este vorba de un Mercedes vechi de 17 ani şi un Fiat 500 de 10 ani, precum şi de mai multe terenuri situate în apropierea lacului Străuleşti.

Chiar dacă mașinile sunt destul de vechi, ANAF cere niște sume destul de mari pentru ele. Astfel, Fiscul vrea 7.158 euro pentru Fiat 500 şi 7.685 euro pentru Mercedes Benz S500. Însă, cea mai mare parte a banilor ar trebui să vină de pe cele şase terenuri, pentru care ANAF încearcă să obţină cel puţin 793.447 euro, preţ care include TVA.

În prezent, Elena Udrea execută o pedeapsă de şase de închisoare în dosarul Gala Bute. În martie 2017, instanţa supremă a condamnat-o pe Elena Udrea la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete.