ELENA UDREA, reacţie pe Facebook după noua cerere a DNA de arestare preventivă

Elena Udrea a reacţionat, pe Facebook, prin intermediul echipei de comunicare, după solicitarea DNA de luni privind urmărirea penală şi arestarea preventivă a fostului ministru în Dosarul GALA BUTE. 

16 feb. 2015, 13:47
ELENA UDREA, reacţie pe Facebook după noua cerere a DNA de arestare preventivă

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, luni, un nou aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală şi arestarea preventivă a Elenei Udrea, pentru trei noi fapte de luare de mită, în dosarul Gala Bute, privind contracte încheiate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului cu mai multe firme.

Elena Udrea, care a fost, luni, la DNA, a reacţionat pe Facebook, printr-un mesaj postat de „echipa de comunicare”.

„Noua cerere formulată de DNA către Parlament pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea reprezintă un exces. Avem de-a face cu o situaţie fără precedent în istoria juridică a României ca, pe numele aceleiaşi persoane, să se ceară atâtea mandate de arestare.

CITEŞTE ŞI DNA cere din nou ARESTAREA Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute, pentru TREI noi fapte de LUARE DE MITĂ

Spectacolul generat astăzi, prin noua cerere de arestare, face parte dintr-o strategie de a pune presiune pe completul de judecată de la Înalta Curte care va judeca mâine contestaţia depusă de avocaţii Elenei Udrea, în contextul în care există şanse foarte bune ca aceasta să fie aprobată.

În absolut toate cazurile în care s-a cerut arestarea preventivă – o măsură cu caracter excepţional –, există doar denunţuri, nicio probă concretă. Mai mult, absolut toţi cei care fac denunţuri împotriva Elenei Udrea sunt liberi, mulţi având doar calitatea de martor – denunţător (nici măcar de suspecţi). Ceea ce poate crea impresia că, dacă faci declaraţii împotriva lui Udrea (indiferent dacă sunt adevărate sau nu), eşti scutit de a răspunde în faţa Justiţiei.

Pare evident că se doreşte „îngroparea Elenei Udrea în dosare”, iar această morişcă s-a pus în funcţiune după denunţul făcut la DNA pe 30 ianuarie împotriva generalului Florian Coldea şi după interviul acordat la Hotnews. Nu există nicio altă explicaţie pentru această desfăşurare abruptă a evenimentelor în condiţiile în care faptele imputate s-ar fi produs în urmă cu mai mulţi ani”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Elenei Udrea de către echipa de comunicare.

CITEŞTE ŞI PREMIERĂ în Parlament. ELENA UDREA, în cătuşe pentru a se apăra în faţa deputaţilor