Elena Udrea refuză să mănânce de la cantina penitenciarului Târgşor. Mai multe deţinute s-au îmbolnăvit

Verificări la penitenciarul unde este încarcerată Elena Udrea. Mai multe deținute de la Târgșor au prezentat simptome de intoxicaţie alimentară după ce au mâncat de la cantina penitenciarului. Speriată, Elena Udrea consumă doar alimentele primite de acasă, de la familie.

03 aug. 2022, 11:58
Elena Udrea refuză să mănânce de la cantina penitenciarului Târgşor. Mai multe deţinute s-au îmbolnăvit

Elena Udrea refuză să consume mâncare de la cantina Penitenciarului Târgşor. Fostul ministru a ajuns să mănânce doar alimente aduse de cei apropiaţi ei de acasă sau mâncare pe care și-o cumpără singură de la magazinul penitenciarului de teama de a nu se înbolnăvi.

În ultimele zile, mai multe deţinute de la Penitenciarul Târşor, locul în care este încarcerată şi Elena Udrea, s-au prezentat la cabinetul medical cu erupții, prezentând simptome de toxiinfecţie alimentară. Femeiele prezentau erupţii cutanate. Potrivit unor surse, îmbolnăvirea deţinutelor ar avea legătură cu mâncarea preparată din produse alimentare alterate la cantina penitenciarului.

Elena Udrea este încarcerată la Penitenciarul Târgşor unde execută o pedeapsă de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului a fost prins în 7 aprilie, la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia. Plecase din România în ziua când a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”. După trei luni de proces, autorităţile bulgare au decis extrădarea ei în România.

De ce sunt acuzați Elena Udrea și Rudel Obreja

Elena Udrea a fost condamnată pentru infracțiuni de corupție săvârșite în perioada 2010-2012, în legătură cu administrarea fondurilor publice de către Ministerului Dezvoltării și Ministerul Economiei.

Fostul ministru a decis să organizeze Gala Bute din 2011, după discuții cu președintele FR Box, Rudel Obreja, iar, ulterior, le-a cerut subordonaților din Ministerul Dezvoltării să găsească soluții pentru finanțarea meciului, „urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute”, spun procurorii DNA şi judecătorii care au pronunţat verdictul final.