ELENA UDREA, reţinută: „A jucat bine SCENA CĂTUŞELOR. Ştia că acesta este finalul”

Jurnalistul Ion Cristoiu comentează reţinerea Elenei Udrea de către DNA, spunând că fostul ministru "a jucat bine Scena Cătușelor" şi "știa că acesta e finalul: Ieșirea în cătușe de la DNA".

11 feb. 2015, 10:00
ELENA UDREA, reţinută: „A jucat bine SCENA CĂTUŞELOR. Ştia că acesta este finalul”

Elena Udrea a fost reţinută, marţi seara, de procurori şi dusă de poliţişti în arest, urmând să fie prezentantă instanţei cu propunere de arestare.

Ion Cristoiu scrie, pe blog, că Elena Udrea ştia că va ieşi în cătuşe de la DNA.

Știa asta cînd i-a cerut lui Traian Băsescu să-l dea afară pe generalul Florian Coldea, iar Traian Băsescu a aburit-o. Știa că acesta e finalul din clipa în care Klaus Iohannis a cîștigat alegerile.

Dacă le cîștiga Victor Ponta, nu neapărat acum, în februarie, dar oricum în acest an, ieșeau în cătușe Codruța Koves și Florian Coldea. Sunt sigur că Gabriel Oprea, căreia i se rezervase postul de director SRI , găsea sau mai degrabă născocea el ceva astfel încît atît Codruța Kovesi, cît și Florian Coldea să-și dea demisia în huiduielile televiziunilor de știri.

Și apoi, mai era și denunțătorul de serviciu Dinu Pescariu. Între două plimbări cu yahtul la Miami găsea timp să-i ardă un denunț Codruței Kovesi și lui Florian Coldea. Nu spun că Elena Udrea e nevinovată, deși șmecheria cu denunțătorul de serviciu Dinu Pescariu, care vine să spună ce-i zic procurorii pute rău de tot. Spun doar că eram sigur că Elena Udrea nu se va feri de camerele de vederi, cum au făcut alții.

Ba chiar dacă mă gîndesc bine, ghiorțanii de jandarmi, care invocau, în stil românesc, ce cred ei c-ar trebui să aibă în loc de creier- penisul- au avut misiunea să n-o lase să vorbească.

Eram sigur că așa va fi, deoarece, așa cum am scris și zis, Elena Udrea a făcut un excelent joc mediatic din clipa cînd a fost convocată la DNA: Cel de victimă a lui Florian Coldea. Am auzit îna ceste zile și întrebarea de ce nu și-a negociat Elena Udrea situația.

Păi cum să negociezi cu cei despre care știi că vor să te vadă Poporul în cătușe? Stimați concetățeni, stați la locurile voastre! Marți seara, n-a fost nici Justiție. A fost o răfuială pentru Putere profitînd de faptul că Justiția e oarbă! Cine va urma? Cum cine? Victor Ponta, dacă nu vrea să se dea la o parte și să lase locul Guvernului Majestății Sale, Klaus Iohannis, președintele Republicii!,”, scrie Ion Cristoiu.