Elena Udrea se specializează în consiliere pastorală: Am pus acatiste pentru Kovesi şi Băsescu. Reacţia lui Băsescu UPDATE

Elena Udrea a declarat, miercuri, la România TV, că s-a înscris la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj- Napoca, la un master de consiliere pastorală. Aceasta vrea să îi ajute "pe cei care se pot trata prin credinţa religioasă". "Imi doresc sa ma implic direct in activitatea de consiliere pe care o va avea asociatia non profit pe care o infiintez, acel Institutul Fericirii despre care am mai vorbit", a spus Elena Udrea.

21 sept. 2016, 09:34

UPDATE Traian Băsescu a comentat în exclusivitate la România TV preocupările Elenei Udrea spre religie. El spune că o înţelege, chiar dacă nu a fost consultat de Elena Udrea în acest sens.

„Doamne, fereşte, nu (m-a consultat – n.r.), dar am şi înţeles-o. Gândiţi-vă că este o femeie simplă, cu greutăţi. Când eşti singur, când te duci pe la Vadu ca să nu te vadă lumea, îţi găseşti un refugiu în religie”, a declarat Traian Băsescu la România TV.


UPDATE Elena Udrea confirmă într-o postare că va înfiinţa un ONG pentru ajutorarea celor care au nevoie.

„Voi urma cursurile de masterat la UBB Cluj Napoca, Facultatea de Teologie, specializarea Consiliere Pastorala si Asistenta Psihosociala.

Imi doresc sa pot ajuta si prin implicare personala pe cei care au probleme de orice natura, sa si le rezolve cu ajutorul credintei si al practicii religioase imbinate cu terapii psihologice traditionale. Din experienta personala a ultimului an si jumatate, cred ca resursele religioase precum rugaciunea, spovedania, lecturi din Biblie, prezenta in viata comunitatii religioase si la biserica si postul, pot ajuta la dobandirea Fericirii, orice ar insemna Fericirea pentru fiecare: sanatate, prosperitate, succes profesional, iubire etc.

Imi doresc sa ma implic direct in activitatea de consiliere pe care o va avea asociatia non profit pe care o infiintez, acel „Institutul Fericirii” despre care am mai vorbit, alaturi de preoti, psihologi, consilieri de dezvoltare personala si gandire pozitiva etc.

Un popor poate fi salvat prin credinta si gandire pozitiva.

Daca liderii lui gandesc pozitiv si au ei insisi credinta si pot astfel sa ii inspire si sa ii ajute pe oameni. 

Doamne ajuta!
Fericire!”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

 

Elena Udrea a fost admisă cu media 8,20, pe ultimul din cele patru locuri bugetate, la masterul de „Consiliere pastorală şi asistenţă psihosocială” al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş-Bolyai, printre cursurile pe care le va urma numărându-se ”Metafizica şi Teologia” sau ”Elemente de Terapeutică religioasă”.

Dorinta mea a fost sa ma pregatesc in consiliere pastorala, tocmai pentru a putea sa sprijin pe cei care au probleme emotionale, care au probleme de orice alta natura, care se pot trata prin credinta religioasa. Am ales aceasta formula de master. Puteam sa fac chiar facultatea. Doream ca aceasta pregatire sa se realizeze intr-un termen mai scurt. Este un masterat de un an, pentru a putea fi utila cat mai curand celor care eu consider ca au nevoie de un astfel de sprijin. Voi vedea daca in viitor ma voi inscrie la Facultatea de Teologie„, a declarat Elena Udrea, la România TV.

Mai mult, aceasta a precizat că vrea să înfiinţeaze şi „Institutul FericiriI”, un ONG pentru sprjinirea oamenilor de a fi „fericiţi în viaţă”.

Elena Udrea, admisă cu cea mai mică medie

Elena Udrea a mărturisit că datorită credinţei, în viaţa sa se întâmplă lucruri „miraculoase şi fericite”. „Am fost mereu o persoana credincioasa, insa nu am fost atat de practicanta a credintei religioase cum sunt acum. Constat in viata mea cum lucrurile se intampla in mod miraculos si fericit, datorita aceste credinte puternice si reale”, a precizat aceasta.

Aceasta este convinsă că oamenii pot fi ajutaţi prin rugăciune. „Ma uit in biserici si vad ca oamenii vin sa se roage pentru ei. Nu am vazut niciodata o rugaciune colectiva, pentru cineva din comunitate. Poti sa ai toti banii din lume, daca Dumnezeu nu te ajuta, poti sa mori avand toti banii din lume necesari pentru tratament. E foarte important sa ajuti oamenii prin rugaciunea pentru cineva, nu pentru tine. Iti aduce si tie mai mult bine”, a mai explicat Udrea.

Elena Udrea: Am pus acatiste pentru Codruţa Kovesi şi Traian Băsescu

Elena Udrea a mărturist că se roagă pentru toţi adversarii săi politici, care i-au făcut foarte mult rău.

„M-am rugat pentru toti adversarii mei politici, chiar si pentru cei care mi-au facut foarte mult rau in ultimul an si jumatate. Am pus acatiste peste tot pe unde m-am dus. Pentru ca numai un om neferict poate sa faca atat de mult rau”, a spus Udrea.

Intrebata daca a trecut-o pe acatiste pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, aceasta a răspuns: „Am trecut-o! Chiar mi-as dori sa fie fericita si sa aiba o viata frumoasa”.

Şi Traian Băsescu a fost menţionat pe acatistele Elenei Udrea: „Daca i-am pus pe vrajmasii mei, cu atat mai mult ii pun pe cei care mi-au facut bine. L-am pus pe domnul presedinte si pe toata familia dansului. In general, ma rog pentru toti oamenii„.

Întrebată dacă se retrage din politică, Elena Udrea a precizat că deocamdată nu se gândeşte la politică. „Ma gandesc sa urmez calea credintei si a ajutorarii oamenilor prin puterea credintei”, a conchis aceasta.

CITEŞTE ŞI: Elena Udrea, fotografii inedite la „pietrele vii” din Buzău. S-a pozat chiar şi cu o capră FOTO