Elena Udrea, scoasă din penitenciar și dusă de urgență la spital. Cu ce probleme de sănătate se confruntă fostul ministru

Update. Elena Udrea se întoarce la penitenciar. Aceasta a petrecut aproximativ trei ore la spital.

03 nov. 2022, 13:24
Elena Udrea, scoasă din penitenciar și dusă de urgență la spital. Cu ce probleme de sănătate se confruntă fostul ministru

Elena Udrea s-a simțit rău și a fost dusă la Spitalul de Urgență din Ploiești. Personalul Penitenciarului de Femei Târgșor din Ploiești a fost cel care a sunat de urgență la 112 ca să anunțe că Udrea ar avea o criză severă de lipotimie, potrivit unor surse.

În jurul orei 11 și jumătate, o ambulanță cu medic a ajuns la penitenciar și a transportat-o pe Udrea la UPU Ploieşti pentru investigaţii suplimentare.

În ultima vreme, Elena Udrea ar fi refuzat să mai mănânce mâncarea din penitenciar, criticând de multe ori condițiile de igienă și bucătăria de acolo.

Deocamdată fostul ministru se află în grija medicilor. Avocații au confirmat că Udrea a fost dusă la spital și așteaptă și ei vești de la medici.

Elena Udrea își ispășește pedeapsa în acest moment la Penitenciarul Târgșor. A fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute.

În ziua pronunțării sentinței a fost dată în urmărire internațională și a fost prinsă în Vama Kulata, la graniţa cu Grecia. A stat timp câteva luni de zile în arest în Bulgaria, până când autoritățile bulgare au decis extrădarea sa.

Elena Udrea a rămas cu condamnarea de șase ani de închisoare. ÎCCJ i-a respins ultima cale de atac împotriva condamnării din dosarul „Gala Bute”

În urmă cu câteva zile, Elena Udrea a pierdut ultima șansă de a scăpa de închisoare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins ca nefondate recursurile în casaţie formulate de fostul ministru al Turismului și de Rudel Obreja, condamnați la șase, respectiv cinci ani de închisoare, în dosarul Gala Bute. Decizia magistraţilor este definitivă.

Dosarul „Gala Bute” a fost soluționat definitiv de justiția română în 2018, când Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare. La vremea aceea, se afla în Costa Rica, unde a fost încarcerată.

Udrea a fost eliberată mai târziu din detenție, în urma unei decizii a CCR privind nelegalitatea constituirii completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Ca urmare a acelei decizii a judecătorilor constituționali, condamnările din dosarul „Gala Bute” au fost suspendate iar cei care fuseseră încarcerați au fost eliberați.

Elena Udrea a fost eliberată și ea din Costa Rica și s-a întors în România. În țară, alături de ceilalți inculpați din dosar, a depus a contestație în anulare a sentinței definitive din 2018. Judecarea contestației a dus, patru ani mai târziu, la menținerea condamnării definitive a Elenei Udrea.

Citește și Elena Udrea, în lacrimi la aniversarea fiicei sale: Eva Maria a împlinit 4 ani. Mesaj emoţionant transmis de după gratii