Elena Udrea: Voi fi un preşedinte luptător

Candidatul PMP la prezidenţiale, Elena Udrea, a declarat joi că modelul ei de preşedinte este cel de 'preşedinte luptător, implicat', că va susţine continuarea reformelor începute în mandatul preşedintelui Traian Băsescu, dar va adăuga personalitatea, caracterul şi proiectele proprii, transmite Agerpres.

21 aug. 2014, 11:24
Elena Udrea: Voi fi un preşedinte luptător

‘Aş dori să-i mulţumesc pentru susţinerea publică pe care mi-o acordă, acum ca şi în toată cariera mea de om politic. Vreau să-l asigur pe domnul preşedinte că voi continua să fiu un politician care va lupta pentru principiile, pentru valorile pe care le-am susţinut până acum şi că voi face şi în această campanie electorală acelaşi lucru pe care l-am făcut în ultimii zece ani: voi susţine continuarea reformelor începute în mandatul preşedintelui, dar, în acelaşi timp, voi fi mult decât moştenitoarea lui Traian Băsescu. Voi adăuga personalitatea, caracterul şi proiectele proprii, în aşa fel încât modelul de preşedinte care doresc să fiu este acela de preşedinte luptător implicat, de preşedinte implicat’, a precizat Udrea la o conferinţă de presă.

Liderul PMP a spus că va reuşi în proiectele sale cu un prim-ministru ‘dedicat, cu viziune, care să fie în stare să facă ceva pentru această ţară’.

Întrebată dacă Traian Băsescu ar fi o soluţie pentru această funcţie, Elena Udrea a răspuns afirmativ: ‘Ar fi categoric cel mai bun prim-ministru, dar, aşa cum chiar dânsul a spus, nu este interesat de această funcţie’.

Elena Udrea a mai spus că nu are ‘mize mici şi obiective minore’.

‘Nu am intrat în această competiţie să iau un scor mai mic decât ca europarlamentar sau doar pentru a intra în turul I al prezidenţialelor’, a arătat Udrea, adăugând că în turul II se aşteaptă să fie susţinută de electoratul dreptei.

Totodată, Udrea a anunţat că lansarea oficială a candidaturii sale la prezidenţiale va fi pe 21 septembrie, în aceeaşi zi cu cea a lui Victor Ponta.

Întrebată de ce a ales această zi, Elena Udrea a răspuns: ‘Tocmai de-aia, să nu-l lăsăm pe domnul Ponta să aibă o lansare liniştită’, menţionând că nu şi-a propus să-l invite pe Traian Băsescu în această campanie.