Elena Udrea vrea să-şi vândă proprietăţile pentru a achiziţiona cât mai mult teren agricol

După ce a anunţat că este pe cale să cumpere 80 de hectare de teren agricol, deputatul PDL Elena Udrea a spus că acesta este doar primul pas în crearea unei ferme de mai mari dimensiuni, ea propunându-şi să devină proprietara unei ferme de câteva sute de hectare, 300-500 de hectare.

28 nov. 2013, 18:30
Elena Udrea vrea să-şi vândă proprietăţile pentru a achiziţiona cât mai mult teren agricol

„Am decis să investesc în agricultură, după ce am vorbit cu colegii care fac agricultură, după ce am înţeles potenţialul uriaş are România”, a declarat Elena Udrea la România TV.

Udrea a precizat că, spre deosebire de Ioana Băsescu, ea a preferat să cumpere terenuri mai mici ca suprafaţă. Deşi sunt mai greu de lucrat, au avanatajul că sunt mai ieftine. Cele 80 de hectare pe care este pe cale să le cumpere se află în judeţele Călăraşi şi Giurgiu, la preţuri între 1500-3800 €/ha.

Democrat-liberala nu intenţionează să se oprească aici deoarece cu cât o exploatare agricolă este mai mare, cu atât şansele de a fi rentabilă cresc. „Mă voi strădui să iau cât pământ pot din banii pe care îi am şi chiar să vând din proprietăţile pe care le-am dobândit în urma partajului”, a declarat Udrea.

Fostul ministru ia în calcul chiar şi posibilitatea de a apela la o bancă pentru obţinerea unui credit deoarece nu mai este grevată de alte datorii la bănci. Un astfel de credit ar putea să o ajute la achiţionarea a 300-500 de hectare şi arendarea altor suprafeţe astfel încât să ajungă să lucreze 1.000 de hectare.