Elena Udrea: România are nevoie de o schimbare de mentalitate colectivă. Dar cine să fie în stare să ne dea imboldul?

Deputatul Elena Udrea a scris, joi, pe pagina sa de Facebook despre cum, la birou, "s-a încărcat de o emoţie negativă puternică si neplacută" după ce a ascultat  informaţii negative la ştiri şi emisiuni TV în ultimele zile. Potrivit Elenei Udrea, România are nevoie de o schimbare de mentalitate colectivă pentru a scăpa de gândirea negativă.

21 ian. 2016, 11:30
Elena Udrea: România are nevoie de o schimbare de mentalitate colectivă. Dar cine să fie în stare să ne dea imboldul?

Elena Udrea este de părere că „un popor care simte, gândeşte negativ, nu are cum să evolueze pozitiv, nu are cum sa aibă succes”.

Citeşte şi: Elena Udrea şi-a pus pe Facebook poze cu o pisică: „Cred ca îşi va face buletin la sediul nostru” FOTO

„M-am trezit, conform bunului obicei dobandit in jur de 06.00, cu un gand care imi ocupa mintea. Din luna mai anul trecut, ma uit la emisiuni doar in mod exceptional, folosind televizorul pentru a asculta muzica ori pentru a-mi revedea fotografiile. Cu totul intamplator, de doua zile, la birou, am auzit fara sa vreau stiri si emisiuni de pe doua posturi tv si m-am incarcat de o emotie negativa puternica si neplacuta.

Am realizat ca de ani de zile suntem bombardati doar cu informatii negative, mesaje subliminale negative, ni se prezinta si sunt promovate atitudini si comportamente negative etc. Evident ca ajungem sa gandim negativ, atat fata de noi insine cat si fata de ceilalti si fata de societate. La fel ca in cazul unui singur om, un popor care simte, gandeste negativ, nu are cum sa evolueze pozitiv, nu are cum sa aiba succes. Ceea ce, de altfel, vedem cu totii zi de zi: ca romanii plecati din tara se realizeaza mult mai mult si mai multi decat cei ramasi in atmosfera negativa de acasa.

Orison Swett Marden, in cartea sa Pushing to the Front, constata cum Marea Criza Economica din SUA in 1893 a fost rezultatul panicii, temerilor si gandirii negative care pusesera stapanire pe populatie. Toate acestea au dus la prabusirea bursei care a antrenat falimentul a sute de banci si institutii finaciare si de companii.

Atunci a spus: «Daca a existat vreun moment in care America a avut nevoie de ajutorul gandirii pozitive, acum este acela.» Si a scris cartea despre gandirea pozitiva si succes, care a ajutat la schimbarea mentalitatii unui popor, fiind folosita in scoli, promovata in companii angajatilor, laudata de elitele intelectuale, politicieni, clerici. S-a tradus in 25 de limbi si s-a vandut in milioane de exemplare.
Cred ca si Romania are nevoie astazi de o schimbare de mentalitate colectiva. Dar cine sa fie in stare sa ne dea acel puternic imbold catre o gandire pozitiva si succes?

P.S. Buna dimineata! Este o noua zi minunata!”, a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.