Elev bătut de profesorul de matematică la o şcoală din Turda. Mama copilului: Pe grupul de părinți eram întrebată cum se simte fiul meu

Polițiștii din Turda anchetează un profesor de la Școala "Horea, Cloșca și Crișan" după ce ar fi lovit cu pumnii și picioarele un elev de clasa a VI-a. Incidentul s-ar fi petrecut la ora de matematică. Directoarea şcolii spune că elevul a fost doar ”îmbrâncit”, dar colegii copilului o contrazic. Poliţia a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă.

16 feb. 2022, 12:50
Elev bătut de profesorul de matematică la o şcoală din Turda. Mama copilului: Pe grupul de părinți eram întrebată cum se simte fiul meu

Elev bătut de profesorul de matematică la la Școala „Horea, Cloșca și Crișan” din Turda. Incidentul a avut loc în cursul zilei de marți. Părinții copilului agresat spun că băiatul a fost lovit de profesorul de matematică și scos afară din clasă.

„La ora 10:40, băiatul meu m-a sunat de la școală pentru a-mi spune că a fost bătut și trântit de pe scaun de profesorul de matematică. Sincer, nu l-am crezut pe fiul meu, deoarece el este mai neastâmpărat, însă după aceea am fost sunată de dirigintă și de doamna directoare și chemată la școală”, a povestit mama elevului, pentru refleqtmedia.ro.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu se învinovățește pentru eșecul supraîncărcării programului școlar: „N-am avut curajul ca să nu se supere lumea”

La şcoală, directoarea i-a spus femeii că fiul ei a fost „îmbrâncit” de profesor. Declaraţia acesteia a fost contrazisă de cele ale colegilor elevului bătut.

„Pe grupul de părinți au apărut mesaje în care mamele celorlalți copii povesteau ceea ce s-a întâmplat fiului meu și eram întrebată cum se simte fiul meu. Atunci mi-am dat seama că fiul meu nu a mințit și că, într-adevăr, a fost bătut!”, a mai povestit mama elevului agresat.

După ce presa a scris despre acest incident, poliţiştii s-au sesizat şi au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la un elev al unei unităţi şcolare din municipiul Turda, care ar fi fost agresat fizic de un cadru didactic, la data de 15 februarie a.c., poliţiştii municipiului Turda s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. Astfel, în cauză au fost demarate cercetări şi vor fi efectuate verificări pentru a fi stabilite toate circumstanţele în care a avut loc evenimentul”, a transmis IPJ Cluj.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, noi precizări despre reintroducerea trimestrelor şcolare: Din 1998, calitatea sistemului de învăţământ a scăzut

Cazul este anchetat şi de poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară Cluj.

„Menţionăm faptul că până în acest moment, la nivelul Poliţiei municipiului Turda, nu a fost depusă nicio plângere referitoare la evenimentul care ar fi avut loc în unitatea de învăţământ”, se mai menţionează în comunicatul IPJ Cluj.