Elev de la Liceul Sportiv, reținut de polițiști, după ce a amenințat un profesor cu cuțitul

Caz șocant la o școală din Bacău! Un profesor a fost amenințat cu un cuțit de un elev chiar în timpul orei de sport. Incidentul s-a produs la Liceul Sportiv din Bacău.

20 apr. 2023, 13:22
Elev de la Liceul Sportiv, reținut de polițiști, după ce a amenințat un profesor cu cuțitul

Un elev de la Liceul Sportiv din Bacău a fost reținut de polițiști după ce s-a certat cu un profesor și l-a amenințat pe acesta cu un cuțit. Conflictul dintre dascăl și elev a fost observat de un bărbat care a sunat la 112.

„La faţa locului, din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 19 aprilie a.c. un elev de 15 ani, aflându-se în sala de sport, pe fondul unor discuţii contradictorii cu profesorul, ar fi scos din rucsac un obiect înțepător şi l-ar fi ameninţat pe acesta, după care a părăsit incinta şcolii, abandonând obiectul.

Minorul a fost identificat la scurt timp de către o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 1 Poliţie și condus la sediu pentru audieri. Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară care au luat măsura reținerii tânărului de 15 ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi ameninţare”, a transmis IPJ Bacău.

În paralel cu ancheta de la Poliție, și liceul face verificări.

„Incidentul de la Liceul cu Program Sportiv Bacău a fost raportat imediat și la Inspectoratul Școlar Judetean. Unitatea de învățământ a demarat deja propria anchetă, în paralel cu cercetarea pe care o face și Inspectoratul de Politie, cărouia i-a fost solicitată intervenția de către școală.
Astăzi s-a întrunit și comisia de violență de la nivelul unității de învățământ respective, pentru a stabili exact măsurile ce se impun în acest caz, iar Inspectoratul Școlar monitorizează deja în detaliu toate aceste aspecte”, a transmis Inspectoratul Școlar, citat de ziaruldebacau.ro.