Elev din Vrancea, bătut până la leşin în timpul orei de religie

Un copil de clasa a V-a din comuna vrânceană Păuleşti a fost bătut de un coleg mai mare până a rămas inconştient. Totul s-a întâmplat în timpul orei de religie, cu câteva minute înainte să sune clopoţelul, când profesorul părăsise deja sala de curs.

08 feb. 2016, 07:30
Elev din Vrancea, bătut până la leşin în timpul orei de religie

Tatăl elevului susţine că propriul copil, care are 12 ani, ar fi fost bătut marţi la şcoală, puţin după ora 11,00, în timpul orei de religie, notează 7est.ro.

Părintele spune că profesorul de religie ar fi plecat din clasa înainte să se sune de ieșire, lăsând elevii nesupravegheaţi. În acest timp, elevul de serviciu, care e clasa a VIII-a, ar fi intrat peste copiii de-a V-a în clasă şi l-ar fi trântit pe fiul său pe care apoi l-ar fi bătut „până la inconştienţă”, după cum susţine.

Pentru a-şi reveni, copilul ar fi fost stropit cu apă. Copilul a ajuns acasa, unde nu a stiut sa spuna ce s-a intamplat. Mama copilului a mers la unitatea scolara, unde a fost surprinsa de faptul ca incidentul nu se cunostea. Copilul a fost dus la UPU Focsani unde a fost directionat catre un medic specializat în neuropsihiatrie infantilă. Copilul a fost consultat apoi de medicul specialist Ana Fianu care l-a trimis la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alex. Obregia” din Bucureşti cu diagnosticul „traumatism cranio-cerebral prin heteroagresiune”.

Părinţii copilului susţin că nu este prima dată când în şcoală au loc bătăi în timpul orelor şi susţin că acestea se petrec din cauza cadrelor didactice care nu intră la ore. Directoarea Şcolii Păuleşti, educatoarea Marghioliţa Popa, a respins acuzaţiile celor doi părinţi referitoare la neefectuarea orelor de către cadrele didactice. Mai mult, a precizat că incidentul de marţi s-ar fi petrecut „din joacă”. Aceasta susține ca elevul de serviciu a intrat in clasa pentru ca cei de-a V-a ar fi refuzat sa plece acasa dupa ore, preferând sa rămână la școală ca să se joace.

„Copilul de clasa a VIII-a l-ar fi apucat de picior şi s-au dezechilibrat căzând cel mai mare peste cel mai mic. Pe noi nu ne-a anunţat nimeni, dar alţi 2-3 copii care mai erau în clasă au zis că cel de-a V-a s-ar fi văitat că-l doare capul”, a declarat directoarea Şcolii.

Părinții copilului au fost vineri la ISJ Vrancea unde inspectorul general Lidia Dumbravă le-a promis că va trimite la Păuleşti o comisie formată din inspectori şcolari care nu au mai fost în unitatea de învăţământ.