Elev rănit grav în service-ul unui fost deputat PDL. Băiatul a fost stropit cu acid de la o baterie

Un fost deputat PDL a intrat în atenţia poliţiei după un grav accident petrecut în service-ul auto pe care îl deţine. Un elev a fost stropit pe faţă cu acidul de la o baterie.

12 iun. 2015, 06:39
Elev rănit grav în service-ul unui fost deputat PDL. Băiatul a fost stropit cu acid de la o baterie

Un elev de 15 ani, de la Liceul „Ion Mincu” a suferit un accident care l-ar fi putut lăsa infirm, în timpul orelor de practică la service-ul Euro Mira din Vaslui, scrie vremeanoua.ro. În timp ce băiatul asista la operatiunea de ridicare a unui autoturism pe o rampã, una din chingi a cedat si masina a căzut. În cădere, aceasta a prins sub ea o baterie auto din care a sărit acid. Substanta a ajuns şi în ochii lui Andrei.

Citeşte şi Inspectorii RAR au aplicat sancţiuni de 260.000 de lei service-urilor auto

Reprezentanţii service-ului, în loc să cheme o ambulanţă, l-au trimis pe rănit acasă, împreunã cu ceilalţi colegi. Asta în conditiile în care ochiul acestuia era grav rănit şi băiatul nu reuşea să mai vadă nimic.

„Luni, în jur de ora 12, nepotul meu Andrei Vechiu, împreunã cu alti doi elevi, făceau practică la service la Mira. În timp ce ridicau o masină, a cedat o sufă. Maşina a căzut şi s-a făcut praf. A căzut pe o baterie auto si acidul i-a sărit nepotului meu în ochi. Nimeni nu i-a acordat nici un fel de ajutor si nici nu a anuntat salvarea. Conducerea service-ului a trimis totii elevii acasã. Copilul a plecat singur pe stradã. A mers la o farmacie de unde a cerut un unguent pentru cã nu vedea. Farmacista i-a rãspuns cã nu e de competenta ei si sã meargã la un medic specialist sã-l consulte. Bãiatul a sunat acasã si pãrintii i-au spus sã meargã la spital pânã ajung ei de la tarã. La spital l-au internat la urgentã. A doua zi dimineatã am mers la service sã întreb ce s-a întâmplat cu copilul. Douã doamne de la ghiseu mi-au spus cã directoarea nu este si sã mã adresez lui Viorel Cãrare. Acesta, cu foarte mare arogantã, mi-a spus cã sunt tâmpit la cap si m-a dat afarã”, a povestit bunicul băiatului. 

Bunicul elevului a mers la Politia Vaslui si la Inspectoratul Teritorial De Muncã unde a depus câte o sesizare. În prezent, Andrei este internat în sectia de Oftalmologie a Spitalului Judetean Vaslui, iar starea lui este ceva mai bunã.

Conducerea şcolii la care învaţă băiatul rănit a transmis, ărin intermediul lui comunicat, că: „Pe data de 08.06.2015, la EURO SERVICE MIRA se aflau în practicã 12 elevi de la clasa a IX-a, scoalã profesionalã, profil mecanicã. În jurul orei 12.00, în timpul manipulãrii de cãtre personalul specializat al service-ului a unei rampe-elevator, aceasta a cedat, masina ridicatã pe pozitie cãzând pe o parte. În cãdere, masina a spart o baterie-acumulator care a împrãstiat lichidul în jur, stropind unul dintre elevii care asistau la operatiune. Elevul Vechiu Andrei a fost stropit cu substanta activã pe fatã, dar a fost dus la spital, unde i s-au fãcut spãlãturi, fiind în afara oricãrui pericol. În timpul producerii incidentului, elevii erau supravegheati de mecanicul institutiei si de tutorele elevilor practicanti, maistrul-instructor al liceului fiind la un alt service (CUVAS S.A.), pentru a verifica alti cinci elevi aflati în practicã acolo.

Citeşte şi PROTEST în faţa Parlamentului. Reprezentanţii service-urilor acuză că normele RCA avantajează asiguratorii

Din informatiile obtinute, rezultã cã la baza incidentului a stat o defectiune a instalatiei, elevii neavând acces la actionarea mecanismelor si nici la interventiile directe asupra utilajelor. Urmeazã ca la nivelul institutiei sã se investigheze în continuare acest incident pentru a se determina cu exactitate circumstantele producerii sale, pentru a asigura securitatea elevilor care participã la activitãtile practice în colaborare cu agentii economici”.

Fostul deputat Cãrare acuzã familia că i-a cerut bani

Întrebat despre incidentul de la service, fostul deputat Viorel Cãrare a declarat că bunicul bãiatului i-a cerut bani ca incidentul sã fie trecut cu vederea. „A doua zi dupã incident a venit la mine un individ care s-a recomandat a fi bunicul bãiatului si mi-a spus cã vrea sã ne întelegem. Mi-a fãcut semn de bani. Nu vreau sã am de a face cu astfel de oameni si l-am dat afarã. Nu am contract de colaborare cu scoala si practic nu sunt în responsabilitatea mea. Din câte stiu eu, elevii stau si se uitã la operatiuni si nu participã efectiv la ele, iar responsabilitatea acestora cade în sarcina maistrului care-i însoteste”, a declarat Viorel Cãrare.

Faptul cã nu ar exista un contract de colaborare este contrazis de conducerea Liceului „Ion Mincu” Vaslui. Reprezentantii scolii au declarat cã existã un astfel de contract, în baza cãruia elevii claselor de profesionalã fac practicã.