Elev român bătut şi umilit în Italia, filmul distribuit pe Facebook: „Romeno di merda”

Un adolescent român, de 17 ani, din Jesi (Ancona) a fost bătut de doi colegi italieni cu picioarele și pumnii. Bătaia nu a fost de ajuns, altercația a fost filmată de o altă persoană, iar filmul a ajuns pe rețelele de socializare, umilindu-l totodată pe băiat. Mama tânărului a văzut întâmplător filmul și nu a stat pe gânduri: i-a denunțat pe toți cei care au participat la altercație.

24 feb. 2019, 17:51
Elev român bătut şi umilit în Italia, filmul distribuit pe Facebook: „Romeno di merda”

Altercația a început în momentul în care, pe o discuție într-un grup al colegilor, unul dintre ei i-ar fi scris „romeno di merda” (român de rahat). După acest epidor, l-au întâlnit pe român într-un parc din localitate și după câteva discuții mai nervoase, l-au luat la bătaie. Și mai grav este faptul că în jurul lor mai erau tineri, în video se pot auzi glasurile unor fete, plus cel care a filmat.

Tânărul s-a întors acasă, dar nu a povestit nimic părinților. Cu toate aceastea, mama lui a văzut întâmplător filmul și a cerut confirmarea de la băiat. După ce mama a aflat cum au decurs lucrurile și faptul că a fost bătut și umilit, s-a deplasat la unitatea de carabinieri, unde e denunțat faptele, scrie Gazeta Românească.

Unul dintre cei doi suspecți a cerut deja să fie audiat de către procuror pentru a da versiunea sa despre evenimente și să-și clarifice poziția care nu ar fi în concordanță cu reconstrucția dată de către victimă.