Eleva care a născut un copil în clasa a XII-a a intrat la facultate. Vezi unde a dat admitere şi ce va studia VIDEO

Maria Elisa Palimaru, eleva din Vaslui care a reusit sa ia 9,96 la BAC, desi a nascut in ultimul an de liceu, a intrat la Facultatea de Drept de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, la buget.

28 iul. 2016, 15:10
Eleva care a născut un copil în clasa a XII-a a intrat la facultate. Vezi unde a dat admitere şi ce va studia VIDEO

BACALAUREAT 2016. Maria Elisa Pălimaru a născut în luna decembrie o fetiţă. Tatăl copilului este un tânăr de 18 ani. „Nu am putut sa renunt la sarcina si am cautat sa gasim toate solutiile sa pot sa ma duc la scoala, eu nu am vrut sub nicio forma sa renunt sau sa inghet anul scolar pentru ca mi-ar fi fost foarte greu sa revin in ritm”, a marturisit eleva.

Potrivit România TV, mama elevă a continuat să meargă la şcoală chiar dacă făcea naveta. A învăţat iar la bacalaureat a venit surpriza. A obţinut media 9,96, după ce la la Istorie şi Geografie a luat 10, iar la Limba şi Literatura Română 9.90.

„A depus un efort deosebit, a fost sprijinta puternic de parinti si colegii de la casa si rezultatele ei ne-au incantat. Ea a terminat clasa a XII-a cu permiul I, iar la Bac a obtinut a treia medie din judet”, a declarat Cătălin Ignat, directorul Liceului Mihai Kogălniceanu Vaslui.

Acum, Maria Elisa Palimaru a dat admiterea la Drept, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, si a iesit pe locul 16 din 706 candidati, cu media 9,38.

„Nu ma asteptam la un rezultat atat de bun, avand in vedere ca m-am decis tarziu sa dau admitere la Drept si am avut la dispozitie doar o saptamana sa invat. Alegerea Facultatii de Drept am facut-o in ultimul moment, dar nu am renuntat la pasiunea mea, istoria, deocamdata e in standby. Am decis sa studiez dreptul, pentru ca ma avantajeaza mai mult, pentru planurile mele de viitor”, a declarat Maria pentru Mediafax.