Eleva de nota 10 eliminată de la BAC nu va fi iertată. Ancheta ministerului a găsit-o vinovată

Alexandra Burtă, eleva de 10 care i-a scris preşedintelui Klaus Iohannis după ce a fost eliminată de la BAC, nu va fi iertată. Potrivit România TV, ministrul educaţiei spune că şi Alexandra, şefa de promoţie a liceului, a colaborat cu colegii în timpul examenului, motiv pentru care nu va fi iertată. La fel vor păţi şi ceilalţi 107 elevi de la Colegiul din Ştei-Bihor, prinşi că au copiat.

12 iul. 2015, 08:23
Eleva de nota 10 eliminată de la BAC nu va fi iertată. Ancheta ministerului a găsit-o vinovată

Sorin Câmpeanu, ministrul educaţiei, a anuţat că eleva Alexandra Burtă, de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ştei, a fraudat examenul de bacalaureat, aceasta fiind concluzia anchetei corpului de control care a reverificat înregistrările video din sala de examen. Astfel, s-a stabilit că „eleva a colaborat cu elevii din stânga şi din dreapta”.

Fiind un caz special, şi eu am fost impresionat. Am cerut corpului de control analiza. Din păcate s-a confirmat, nu a fost un simplu accident. A cooperat în examen cu colegii din stânga și din dreapta. Da, a fost reverificat acest caz punctual„, a declarat ministrul Sorin Câmpeanu.

Citeşte şi REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2015. 18 elevi au obţinut media 10 după contestaţii, potrivit EDU.RO

Fata neagă totul, ba chiar tatăl ei, împreună cu ceilalţi părinţi ai elevilor eliminaţi din examen au depus un memoriu către preşedintele Klaus Iohannis, pe care îl roagă să îi ajute.

Citeşte şi Alexandra Burtă, eleva de nota 10 eliminată din Bac, cere ajutorul preşedintelui Iohannis

Situaţia de la matematică nu o înţeleg, pur şi simplu. În timpul examenului proba a decurs absolut normal, nu s-a întâmplat absolut nimic, fiecare şi-a văzut de lucrarea lui, iar supraveghetorii nu ne-au atras atenţia, la final am predat lucrarea.  Nu ştiu ce au făcut restul colegilor din sală. Eu mi-am văzut de lucrarea mea, nu am avut nicio treabă cu nimeni din jurul meu, am stat ca un elev care îşi dă examenul de Bacalaureat. Vroiam să merg la Timişoara la Farmacie, pentru asta mă pregăteam de doi ani„, a povestit Alexandra Burtă.