Elevă olimpică cu cel mai mare punctaj pe țară la spaniolă, deși nu a studiat limba la școală. Maria Alexandra a învățat totul singură: „Sunt o fire destul de autodidactă”

O elevă din Iași a obținut cel mai mare punctaj la Olimpiada Națională de Limba spaniolă, cu toate că nici nu studiază limba la școală și nici nu face meditații.
Alina Costache
07 mai 2024, 19:41
Elevă olimpică cu cel mai mare punctaj pe țară la spaniolă, deși nu a studiat limba la școală. Maria Alexandra a învățat totul singură:

Maria-Alexandra Popescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, e foarte pasionată de limba spaniolă, iar această pasiune i-a adus Premiul I la etapa națională a olimpiadei.

Eleva de 17 ani este la profilul Filologie – bilingv engleză. Pentru ea, limba spaniolă a devenit interesantă încă din copilărie, când se uita la tot felul de desene animate în această limbă. Mai târziu, prin clasa a VIII-a și dorit foarte mult să învețe limba și a început să o studieze singură. A vrut să urmeze și cursuri de limba spaniolă, dar nu a găsit deloc în Iași. Mai apoi s-a înscris la Palatul Copiilor, la un curs de civilizație și cultură spaniolă.

Citește și Vacanţă elevi 2024. Când începe şcoala după Paşte, când vine vacanţa mare. Ce trebuie să ştie elevii care dau Evaluare şi Bac 2024. Cum arată structura anului şcolar 2024-2025

„Sunt o fire destul de autodidactă, îmi place mult să învăț și să descopăr singură. Anul acesta, când am aflat că voi participa la etapa națională, mi-am dorit să obțin un punctaj destul de bun. Chiar nu mă așteptam să am cel mai mare punctaj, peste 90 de puncte. Am încercat să găsesc pe cineva care să mă ajute în acest drum și am dat peste doamna María Álvarez Gutiérrez de la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iași, care m-a ajutat în ultimele trei-patru luni”, a povestit Alexandra.

Ca să învețe tot mai bine, Alexandra s-a asigurat că e înconjurată de limba spaniolă. A început să citească, să asculte muzică și să se uite la filme în spaniolă. „Pe mine m-au ajutat lucrurile acestea. Când ai doar cărți de gramatică și încerci să înveți din ele, nu prea este atât de folositor, însă când te înconjori realmente de această limbă, este mai ușor”, a mai spus ea.

Diriginta elevei, Serinella Zara, profesoară de limba română la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, a spus că e foarte mulțumită de rezultatele obținute de eleva sa.

„Pentru că merită, pentru că este succesul ei aproape în exclusivitate, pentru că a luat Premiul I la Olimpiada de Spaniolă, clasa a XI-a, cu cel mai mare punctaj, v-o prezint pe Alexandra Popescu care NU studiază spaniola la școală, dar o pasionează enorm această limbă și cultură! Eu sunt doar diriginta ei și mă bucur imens pentru ea!”, a scris Serinella Zara.

Citește și Cum arată și cum se completează cererea-tip de înscriere la BAC 2024. Iată tot ce trebuie să știi despre înscrierea la examenul maturității

Un absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu” și profesor de limba engleză la acest liceu a decis, alături de soția lui, să-i ofere Alexandrei o excursie în Spania, spunând că și lui i-a fost întinsă o mână de ajutor la momentul potrivit.

„Nu am cuvinte, nici nu știu cum să îi mulțumesc. Am vorbit cu dumnealui la telefon și mi-a spus să aleg o dată și un loc, iar el îmi va plăti acel weekend. Am cunoscut persoane care să mă sprijine, să mă ajute, însă astfel de gesturi nu a mai făcut nimeni pentru mine. Îi sunt recunoscătoare! Nu am mai fost niciodată în Spania și tocmai de aceea îmi voi aminti toată viața că el a fost cel care mi-a oferit această oportunitate”, a spus olimpica din Iași.

Alexandra e pasionată și de muzică, face pian de la vârsta de cinci ani și cântă în Corul Angeli. Anul trecut, a fost premiată la nivel județean la Olimpiada de Limba română, Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” și la Concursul național de creație literară „Tinere condeie”, iar diriginta sa spune despre ea că este „mult prea modestă”.

 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
A murit marele MAESTRU al filmului. Tristețe mare în România: Jocul s-a terminat
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Vremea face ravagii în România. Ploi torențiale, grindină și inundații. Iată care sunt zonele vizate
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
S-a rezolvat o mare enigmă a României. Ce se află în celebrul tunel din munți
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare de „brunețica”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
Interzis pentru românii care au mașini. Amendă de 1.000 de lei. Decizie direct de la primărie
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'