Elevi de liceu forţaţi să poarte pe cap cutii de carton ca să nu copieze la examen

Publicat: Luni, 21 Octombrie 2019 14:08 // Actualizat: Luni, 21 Octombrie 2019 14:17 // Sursa: romaniatv.net

Elevii unui liceu au fost forţaţi să poarte pe cap cutii de carton ca să nu copieze la examen. Imaginile au fost postate pe Facebook, iar Ministerul Educației a descris practica ca fiind "inacceptabilă". 

Totul s-a întâmplat în India, iar potrivit conducerii Colegiului Bhagat Pre-Universitar din Haveri, măsura cutiilor de carton pe cap a fost testată pentru a vedea dacă îi împiedică pe elevi să copieze în timpul examenelor, potrivit CNN.

Imaginile au fost postate pe Facebook și s-au viralizat. Cutiile erau decupate în faţă pentru a permite elevilor să vadă pupitrul şi foaia de examen.

În urma apariţiei imaginilor, conducerea școlii a fost aspru criticată. Ministrul Educației din India a descris practica ca fiind "inacceptabilă".

"Nimeni nu are dreptul să trateze elevii ca pe nişte animale", a declarat ministrul Educaţiei.

Într-o explicaţie oferită autorităţilor, conducerea şcolii a susţinut că doar 56 din cei 72 de elevi care au susţinut examenul a fost incluşi în "experiment" şi doar după ce părinţii copiilor şi-au dat acordul.

"Colegiul nu a hărțuit niciun elev, purtarea cutiei de carton era opțională și unii elevi au experimentat, unii nu", a precizat un reprezentant din conducerea şcolii. Potrivit acestuia, elevii care au luat parte la experiment şi-au adus de acasă cutiile de carton pe care le-au purtat în timpul examenului. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
elevi cu cutii de carton pe cap
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H